Egyéb · 2021.07.15.

Európai Unió: Orbán veszélyezteti az érkező támogatásokat

Továbbra is nagy szükségünk van az unióból érkező pénzügyi támogatásokra, tehát Orbán Viktor jobban tenné, ha a magyarok érdekeire figyelne, nem pedig újabb gyűlöletkampányokkal próbálná egymással szembefordítani az embereket. Pedig nem kis tétje van az ügynek. Szinte mindenre, ami hazánkban épült az utóbbi másfél évtizedben, az Európai Unió forrásaiból létesülhetett – írja a Nyomtass te is.

Az elmúlt hét esztendőben annyi uniós pénz érkezett Magyarországra, hogy abból minden magyar állampolgárra jutott 1,4 millió forint.  Ehhez képest Orbán Viktor mást sem tesz, mint az Európai Uniót szapulja. A kormány most éppen óriásplakátokkal terítik be az országot a befizetett adóforintjainkból. Ezeken a plakátokon azt az idétlen kérdést teszi fel, hogy dühít-e minket Brüsszel? Vagyis az Európai Unió. Nem, minket nem dühít az Unió és az sem, hogy próbálja féken tartani Orbánt a demokráciát támadó lépéseiben.

Ellenben az határozottan dühít bennünket, hogy most éppen amiatt tartja vissza a soron következő támogatási összegeket az unió. Mert úgy ítélték meg, hogy a kormány tervezete, amelyben azt kellett leírniuk, mire költenénk az újabb temérdek pénzt, túlságosan kevés garanciát tartalmaz arra, hogy ne lopják el. Vagyis „Brüsszel”a korrupció megfékezését várja el a pénzért cserébe.


A magyar kormány viszont azt állítja, hogy az EU a homoszexualitással kapcsolatos törvényt kifogásolja. Ami egyébként Nyugat-Európában tényleg nagy vihart kavart, mert súlyosan homofób és kirekesztő. Viszont az Európai Unió egyértelművé tette, hogy ehhez az ügyhöz semmi köze a támogatások visszatartásának.

„A magyar gazdaság újraindítását és versenyképességét támogató tervet szakmai és nem politikai alapon értékelik” – közölték.

A Nyomtass te is! friss számának további témái:

  • Volt pénz, mégsem jutott a munkanélkülieknek
  • Megállíthatatlannak tűnik az infláció
  • Kevesek kiváltsága a nyaralás
  • Az ellenzéki kerületek nem kapnak pénzt
  • Heti koronavírusjárvány-tájékoztató

A nyomtatható aktuális példány erről a linkről tölthető le.

A képen a Magyar Kétfarkú Kutyapárt reagálása a kormány emojis plakátjaira.


[fbcomments]