Közérzet · 2019.05.02.

EURÓPAI PARLAMENT – Mindannyian tegyünk a jövőnkért!

Május 26-án, vasárnap szavazni fogunk az európai parlamenti képviselők személyéről. Minél többen adjuk le a voksunkat, annál legitimebb és erősebb lesz az európai demokrácia!

Az unió demokratikus karja az Európai Parlament – ezért nem veheti félvállról a demokrácia fenntartása iránti elkötelezettségét: fenn is kell azt tartania. A szavazás az az alapvető demokratikus aktus, amelyben minden felnőtt európainak joga van részt venni. Minél többen szavaznak, annál legitimebb és erősebb az európai demokrácia!

Más módon is fontosak az európai választások az uniónak. Az Európai Unió nem tökéletes, de sikeresen működő „entitás”, amely az embereket védi és erősíti. A 2019-es európai választás azt a pillanatot jelenti, amikor dönthetünk jövőnkről, és elmondhatjuk: szerintünk merre menjen Európa. Európa jövőjét az európai választások sok tekintetben befolyásolják.

Ezért indít az Európai Parlament önkéntes-toborzó kampányt a szavaznifogok.eu és thistimeimvoting.eu oldalakon. Mert most nem csak tudatosítani szeretnénk az EU mibenlétét, vagy hangsúlyozni fontosságát. Most tanúságot teszünk amellett, hogy fontos a demokratikus folyamatokban részt vennünk, hogy puszta létezését őrizzük, és hatalmat adjunk az emberek kezébe. Nem az a dolgunk, hogy megmondjuk: kire kell szavazni. Azért vagyunk, hogy elmondjuk: maga a szavazás fontos, az a tett, amivel a demokratikus folyamatba bekapcsolódunk.

Hogyan?

Az Európai Parlament nem csak arra kéri az uniós állampolgárokat, hogy szavazzanak, hanem hogy osszák meg egymással ezt az információt, hogy tanítsák és mozgósítsák egymást egy közös cél érdekében. A kampány kihangsúlyozza, hogy az emberek jövője a saját kezükben van; a demokrácia valódi lényege, hogy ne mások döntsenek a fejünk felett, hanem mindannyian tegyünk a jövőnkért. Ez az, amiért a parlament a „szavazni fogok” szlogen kereteiben hirdeti meg a választási kampányát. Most – több forog kockán. Most – nem csak magunkért szavazunk, másokat is kérünk, hogy szavazzanak: a családjainkért, barátainkért, szomszédainkért és a közösségünkért. Mert ezúttal megértjük, hogy amikor mindenki szavaz, mindenki nyer.
Ez a kampány merőben más, mint az ezelőttiek. Ezúttal nem az intézmények beszélnek az emberekkel elsősorban, hanem az emberek beszélnek egymással – arról, hogy milyen jövőt akarnak az EU-nak és mi ennek a kampánynak a lényege.

A kampánnyal kapcsolatos minden információ itt megtalálható.

 


Hozzászólások

A hozzászóláshoz jelentkezzen be Facebook-fiókjába!