Közérzet · 2022.05.02.

Európa-nap – Túra nyereményjátékkal

A Europe Direct Veszprém Magyarország EU-csatlakozásának 18. évfordulója és az idei Európa-nap alkalmából nyereményjátékkal egybekötött túrát hirdet május 9. és június 5. között.

Robert Schuman francia külügyminiszter 1950. május 9-én tárta a világ elé tervét, amely később a Schuman-nyilatkozatként vált híressé. Schuman azt javasolta, hogy az alapító tagállamok (azaz Franciaország, Nyugat-Németország, Olaszország, Hollandia, Belgium és Luxemburg) szén- és acéltermelésüket rendeljék egy közös főhatóság, az Európai Szén- és Acélközösség alá. Az ESZAK volt az első nemzetek feletti európai intézmény, amely ma Európai Unió néven ismert, május 9-e pedig Európa-nap.


Az Európai Unió megalakulásának 62. évfordulója és Magyarország unióhoz történt csatlakozásának 18. évfordulója alkalmából a Europe Direct Veszprém és fenntartója, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara nyereményjátékkal egybekötött túrát hirdet. A jelentkezők a 18 kilométeres távot május 9-én éjféltől és június 5-én éjfélig Veszprém megyében bárhol teljesíthetik.

A túrával kapcsolatos minden további információ ezen a linken elérhető.

A képen Alsóörs madártávlatból. Fotó: Veszprém Kukac archív


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

[fbcomments]