EKF / Kultúra · 2021.08.07.

Értékőrző „szürke eminenciások”

Készülődünk. Projektek, pályázatok tartják lázban Veszprémet, Európa Kulturális Fővárosát a 2023-as esztendőben. De ahhoz, hogy a megtisztelő címre igazán büszkék lehessünk, nem csak a nagyívű terveken át vezet az út. A kultúra iránt elhivatott „szürke eminenciások” évtizedek óta és jelenleg is hordják hozzá az érték-köveket, ünneppé varázsolva a szürke mindennapokat. 

A Pannon Egyetem Tv jóvoltából nemrég került fel a youtube-ra a TIT Váci Mihály Irodalmi Színpad Ady Endre költeményeiből válogatott igényes műsora. Az Agóra Veszprém Kulturális Központ színháztermében felvett előadást Horváth Judit középiskolai tanár ismertetője vezeti be, a verseket Battyányi-Nagy Annamária, Burger Dóra, Sz. Csordás Éva, Felföldi Gábor, Horváth Imre, Kocsis Beatrix, Márta Attila, Sebestyén Erika és Szilágyi Anna mondják el.

Kovács Attila zongoraművész, zeneszerző improvizatív etűdjei a katarzisig fokozzák Ady amúgy is súlyos, örök érvényű sorainak hatását. Érdemes rászánniuk másfél nyugodt órát a vers és a komoly zene kedvelőinek – felemelő élménnyel lesznek gazdagabbak. A műsort Sz. Csordás Éva szerkesztette, pódiumra alkalmazta Felföldi Gábor. Ezen a linken megtekinthető.


Fotó: Tatai Lívia


[fbcomments]