Közérzet · 2020.04.22.

ÉRETTSÉGI – Javaslat a polgármesternek

Az érettségi vizsgák biztonságosabb lebonyolítása érdekében az MSZP–LMP–Párbeszéd frakció tagjai kéréssel fordultak Porga Gyula polgármesterhez.

Levelüket alább olvashatják.


Tisztelt Polgármester Úr!

Mai tudásunk szerint az érettségi vizsgákat idén május 4-étől rendezik meg. Ez Veszprémben is több intézményt érint. Fontos, hogy a járványhelyzetben az érettségiző diákok, vagy akár az érettségiztetésben résztvevő tanárok a lehető legbiztonságosabban juthassanak el a vizsgák helyszínére. Sokak számára a közösségi közlekedés jelenti az utazási lehetőséget.

Azt javasoljuk, hogy a V-Busz az érettségik napjaira – az érintett intézményvezetők bevonásával – állítson össze speciális menetrendet a járatok sűrítésével vagy különjáratok beállításával a frekventált időpontokban, megkönnyítve és biztonságosabbá téve a közösségi közlekedés igénybevételét a vizsgákra való eljutás és a hazaérkezés viszonylatában egyaránt az egyes városrészeket érintően. Vegyék figyelembe azt is, hogy a vidékről érkező diákok várhatóan nagyobb számban kívánnak felszállni az autóbusz-pályaudvaron a V-Busz járataira!

Javasoljuk, hogy az így kialakított menetrendről időben kapjanak értesítést az intézmények, és az jelenjen meg a városi honlapon, valamint a városi hetilapban.

Tisztelettel:

Benczik Gabriella önkormányzati képviselő

Gerstmár Ferenc önkormányzati képviselő

Hartmann Ferenc frakcióvezető


[fbcomments]