Életmód / Hasznos / Egyéb · 2022.10.17.

Érdemes kezdő akvaristaként 180 literes akváriumot választani?

A kedvtelésből tartott halak lakóhelyének megválasztása egy hobbi akvarista számára olyan feladat, mely évekre behatárolhatja a lehetőségeit. Van egy akvárium, amely akkora mérettel rendelkezik, hogy akár trópusi, akár tengeri halak tartására is hosszú távon alkalmas.

Mielőtt a megfelelő akváriumot kiválasztanánk, néhány fontos kérdést tegyünk fel magunknak. Elsősorban a méretválasztás lényeges, mely szorosan kapcsolódik az akvárium végleges elhelyezéséhez. A döntési folyamat elején határozzuk meg, hogy milyen fajtájú halakkal töltenénk meg a tartályunkat.

Miért a 180 literes tartályt válasszam?

Bár sokan azt gondolhatják, hogy egy nagyobb méretű akvárium karbantartása több időt, energiát vesz igénybe, mint a kisebb változatoké, ez téves elgondolás. A halak rengeteg hulladékot termelnek, ezért szükséges az állandó vízszűrés, illetve a tartály tisztítása. Ezek az anyagok egy kisebb méretű akváriumban gyorsabban felgyülemlenek, mint a nagyobb tartályokban, így sűrűbben lesz szükség takarításukra.


A Juwel Rio 180 akvárium, melyet a JUWEL Akvárium Webáruház is forgalmaz, teljes mértékig megfelelő lehet akár kezdő akvaristák számára is. A klasszikus kialakítású, téglalap alakú akvárium biztonsági kerettel rendelkezik, így egyáltalán nem kell más, speciális támaszték ahhoz, hogy a tartály vízszintesen álljon. A Németországban készült akvárium precíz kidolgozása, profi minőségű kiegészítői biztosítják, hogy tökéletesen ellássa feladatát és otthonod dísze legyen.

A Juwel Rio 180 akvárium előnyei

  • Lenyűgöző, időtlen dizájn
  • Akár 30 tengeri vagy 60 trópusi hal befogadására alkalmas
  • Professzionális kiegészítők

Minimalista dizájn jellemzi ezt az akváriumot. A gyártó által hozzá tervezett kiegészítőként megvásárolható bútorral, tökéletesen egységet alkotva nyújt felemelő látványt bármely helyiségben.

Az akváriumban lévő szűrők és világítás nélkül halaink halálra vannak ítélve. Így a megbízható és biztonságos működésű kiegészítők elengedhetetlenül fontosak. A Juwel Rio 180 akváriumhoz tartozó Juwel MultiLux LED 100 világítás segítségével tökéletesen fényárban úszik majd az akvárium belseje. A szűrésért a BioFlow M belső szűrője felel, mely tiszta vizet biztosít a halak számára, így egészséges környezetben fejlődhet a víz alatti éra.

Az akvárium elhelyezése

Érdemes jól átgondolni az akvárium beszerzése előtt, hogy hol helyezzük el a tartályt, mert miután vízzel feltöltöttük és belekerülnek a felszerelések, illetve a növények és egyéb dekoráció, már igen nehéz áthelyezni a tartályt súlya miatt.  A Juwel Rio 180 akvárium üres állapotban 86 kg-os, így két személy egyszerűen helyére illesztheti.

Ügyeljünk arra, hogy az akváriumot közvetlen napfény ne érje, mert ettől hamarabb beindul az algásodás. A 180 literes akvárium méretéből adódóan, jó lehetőség biztosít bárki számára, hogy az akváriumban elhelyezett élőlények és növények fejlődését közelről tanulmányozhassa.


[fbcomments]