Közérzet · 2022.02.02.

EpiPen tollinjekció – Legyen minden tanintézményben!

Az MSZPLMPPárbeszéd képviselőcsoportja indítványozza, hogy az önkormányzat szerezze be a város oktatási és nevelési intézményei számára az EpiPen tollinjekciót.

– Az EpiPen tollinjekció az allergiás reakciók jelentkezésekor beadandó életmentő adrenalin-öninjektor – mondta Hartmann Ferenc frakcióvezető. – Egy kisgyermek sajnálatos tragédiája irányította rá a figyelmet arra, hogy akár életmentő szerepe is lehet az előretöltött EpiPen tollinjekció rendelkezésre állásának és azonnali használatának Az esetet követően több önkormányzat döntött arról, hogy bölcsődéi, óvodái, iskolái számára megrendeli ezt az eszközt és gondoskodik a használatához szükséges képzésről. Javasoljuk, hogy Veszprémben is hozzon ennek megfelelő határozatot a közgyűlés, és kérjük Porga Gyula polgármestert, hogy támogassa az indítványunkat!

Porga Gyula polgármester már reagált is a felvetésre a közösségi oldalán. Ezt írta:
“Több kérés érkezett hozzám is azzal kapcsolatban, hogy biztosítsuk ezeket a gyógyszereket az intézményeinkbe, így összesen 47 veszprém intézményben: 6 bölcsődében, 15 óvodában, 12 általános iskolában és 14 házi gyermekorvosi rendelőben biztosítjuk az EpiPen tollinjekciót. Ennek költségeit az idei költségvetésben már rögzítettük is, mert az egészség és a biztonság nem lehet pénz kérdése. Bízom benne, hogy nem lesz szükség az injekciókra, de ha mégis megvan a baj, akkor kéznél lesz az azonnali segítség minden intézményünkben.”[fbcomments]