Kultúra · 2018.09.22.

ENRICH – Tárd fel európai kulturális örökségedet!

A program célja a turisták által kevésbé ismert épületek megismertetése, köztudatba építése, láthatóvá tétele. A több mint egyéves projekt során helyi és nemzetközi találkozókon lehet részt venni. A helyi találkozók fő célja a veszprémi kulturális örökségek, kultikus helyek és történetek feltárása. A külföldi találkozóké, hogy a projekt résztvevői megismerjék egymás kultúráját, felfedezzenek hasonlóságokat és elgondolkozzanak azon, mit is jelent az európai kulturális örökség, s vajon lakóhelyeiken mi számít európai szinten is jelentős örökségnek.

 A részvevőknek itt lehetőségük nyílik a helyi és az európai döntéshozókkal közösen megvitatni, hogy a különböző események miként formálták és formálják Európa jelenét és jövőjét, mennyiben változott az új generációk felfogása és hozzáállása ezekhez az értékekhez.


Mindeközben non-formális tanulás révén fejlődik angol nyelvtudásuk, kreativitásuk, vita- és prezentációs készségük, s nem utolsó sorban életre szóló barátságokat köthetnek.

Helyszínek: Eisenstadt (Ausztria), Passau (Németország), Ptuj (Szlovénia), Saumur (Franciaország), Tartu (Észtország), Veszprém.

A pályázat részletei, feltételei itt. További információkat a projektben való részvételi lehetőségről Knauer Anna projektkoordinátor ad. Elérhetőségei: +36-88/549-277 és knauer.anna@gov.veszprem.hu.

 


[fbcomments]