Zöld / Közérzet / Sport · 2015.06.10.

Elúszott az uszoda?

Más a kampány és más a munka időszaka, mondogatják a politikusok, és mennyire igazuk van! Ezt igazolja a veszprémi példa is: ismeretes, hogy a megyeszékhely nem rendelkezik elegendő vízfelülettel. Azon a kevésen, ami meg van, osztoznia kell a versenysportnak és a szabadidős időtöltésnek. Az időközi választás nagy durranása volt, hogy uszodát ígért a városnak a kormánypárti jelölt.

Az ideális megoldás természetesen az lenne, ha a Március 15-e úti uszoda teljes egészében a versenysporté lehetne, a pancsolni-kikapcsolódni vágyóknak pedig épüljön egy strand. Volt már erre példa Veszprémben. Így azután sportuszoda tervével kampányolt a veszprémi időközi választáson Fidesz–KDNP jelöltje. Közölte a választókkal, nyilván felhatalmazás birtokában: a kormány négymilliárd forintot szavazott meg erre a beruházásra. Ez a hiper-szuper létesítmény végre kielégíthetné – az egyébként tényleg tiszteletre méltó eredményekkel, múlttal rendelkező – helyi és környékbeli úszósport igényeit.


A hangulatkeltést még megtoldották egy „közvélemény-kutatással”, amelynek a pontos eredménye már nem is fontos, de állítólag elsöprő egyetértést eredményezett.

A helybeliek aztán úgy szavaztak, ahogyan szavaztak. Megbukott a jelölt és ezzel együtt eltűnt a veszprémi csili-vili uszoda terve is. Pedig a megyeszékhely 2015. évi költségvetési vitájában Halmay György, a köznevelési, ifjúsági és sportbizottság vezetője kiemelte, hogy az uszodaépítés előkészítésére 30 millió forint szerepel a tervezetben. Azóta azonban mintha megálltak volna az előkészületek. Mintha már nem lenne olyan fontos az uszoda.

A politikusok szerint más a kampányidőszak és megint más a „munka” időszaka. Mármint nem okvetlenül szükséges betartani az ígéreteket, a megszerzett hatalom birtokában már más a helyzet. Pedig az ország egy része már kezd rájönni arra, hogy lejárt a dakota mondások időszaka is

— kd — 


[fbcomments]