Közérzet · 2021.09.23.

ELŐVÁLASZTÁS – Sorok a sátraknál

Úgy tűnik – a pesszimista jóslatokkal szemben –, a Fidesz megbuktatására összeterelt ellenzéki összefogásnak sikerült megmozgatnia a korábban igencsak fásultnak tűnő szavazókat. Folyik az előválasztás.

A szavazókat nem rendítette meg sem a voksolást megakasztó amatőr informatikai malőr, sem a Fidesz „stopkarácsony/stopgyurcsány” kontrakampánya. Éppen ellenkezőleg. Türelmesen várják a sorukat a sátrak előtt, és kivárták azt is, hogy az ötödik napra végre bejuthassanak a bukdácsoló, akadozó elektronikus rendszerbe.

Magánvéleményem, hogy az előválasztás szavazási módszere akkor lehetett volna ideális, ha egy jelölt helyett egyszerre többre is szavazhatnánk, így a legtöbb szavazatot összegyűjtő nyerné az előválasztást. Akár lehetett volna nagyobb „választék”, vagyis több jelölt közül választhattunk volna. Veszprém példája jól mutatja, hogy bár minimalizálódtak a kiválasztási folyamatot befolyásoló politikai háttéralkuk, a legtöbb döntés a hátsó szobákban történt.

Hárít, mégis érzi a választópolgár, hogy nem stimmel minden, sok helyütt talán mégsem kellett volna a pártirodáknak visszaléptetni a képviselőjelölteket. Vagy mint Veszprémben, egyszerűen kiiktatni a másik két jelöltnél nem kevésbé esélyest. Pártutasításra.

Most viszont nem a pártközpontokon, hanem rajtunk múlik. Menjünk és szavazzunk!

A kép ma délután készült Veszprémben, a Kossuth utcán. Fotó: Veszprém Kukac

Hozzászólások

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be először a facebook fiókjába egy másik böngészőlapon!