Közérzet · 2021.10.09.

Előválasztás: második forduló

Az október 10-én kezdődő előválasztás második fordulójában már az egész ország egy választókerületnek számít, azaz minden választásra jogosult személy bárhol tud érvényesen szavazni.

A választásra jogosultság feltételei nem változtak. A választáson a magyarországi állandó lakcímmel rendelkező, 2004. április 1-jét megelőzően született, érvényes fényképes igazolvánnyal és lakcímkártyával (vagy régi típusú személyi igazolvánnyal) rendelkező magyar állampolgárok vehetnek részt. A szavazás folyamat szintén ugyanaz marad, mint az előválasztás első fordulójában, azaz az értéknyilatkozat kitöltését követően a szavazóbiztosok rögzítik a választó adatait, beolvassák a lakcímkártyát, majd hitelesítik a szavazólapot, mielőtt azt átadnák a választónak.

Ezen a linken megtalálják a Veszprém megyei választókerületekben kijelölt szavazóhelyeket és a szavazás időpontját. A szavazás október 10-én, vasárnap indul. A választókerületi központokban több napon át is fölkereshetik a szavazóhelyeket, ám a kisebb településeken csak egy időpontot adtak meg a szervezők, úgyhogy érdemes mielőbb átböngészni a mellékelt listát.

A szabadeuropa.hu előválasztási segédlete.

Hozzászólások

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be először a facebook fiókjába egy másik böngészőlapon!