Életmód · 2019.10.30.

ELŐADÁS – Életmódváltás és tévhitek

Két szaktekintély, Katus Attila és Haris Éva segít eligazodni a mozgás és a táplálkozás kérdéseinek, tévhiteinek útvesztőjében október 31-én, csütörtökön 17.30-tól a Hangvillában.

Katus Attila sportolóként is a legjobbak közé tartozott, hatszoros világ- és kétszeres Európa-bajnok, világjátékok győztes volt aerobik sportágban. Jelenleg életmód tanácsadó, aerobik prezenter és személyi edző. Előadása során bemutatja a KATUSAKTÍV életmód változtató programjának 6 alappillérét.


Legutóbb szeptemberben járt Veszprémben, akkor a Cutler Sportfest keretében egy ingyenes aerobic órát tartott az érdeklődőknek. Rendszerint minden aktivitására nagy az érdeklődés, legyen szó aktív sportolásról vagy előadásokról, konzultációkról. Hisz abban, hogy nemcsak tiltásokkal, önsanyargatással lehet életmódot változtatni. A tervezéshez és a változások nyomon követéséhez antropometriai méréseket alkalmaz, melyek a számszerű eredmények nyilvántartása mellett motivációs célt is szolgálnak.

Nagy hangsúlyt fektet a nyújtásra, mely nemcsak az edzés előtti és utáni nyújtást jelenti, hanem a fejlesztőt is, vagyis az ízületek, izmok nyújtásának, hajlékonyságának fokozását.

Haris Éva egészségügyi szaktanár, táplálkozás tanácsadó és hormonegyensúly tanácsadó. Előadása során segít eloszlatni a táplálkozással kapcsolatos tévhiteket. Többek között a következő kérdésekre kaphatunk választ: minden zsír rossz? Elég kalciumhoz jutunk a tejből? Csak számold a kalóriákat, és már fogysz is, tényleg ilyen egyszerű? Szükséges táplálékkiegészítőt fogyasztani? Diétázzunk? Csirke-rizs-brokkoli és egy fehérjeturmix, tényleg ez a fogyás receptje? Hazudik a mérleg, csak a kiló számít?

Haris Éva nem szereti a fix étrendeket, helyette megtanítja az embereket a szervezetük működésére, hogy értékelni tudják a testük jelzéseit, elkülönítsék a test éhségérzetét a pszichés „ehetnéktől”. A sportolókat megtanítja, hogy az emésztési sajátosságaiknak megfelelően energizálják a testüket. A tiszta, adalékanyagmentes, hagyományos, de reform alapanyagokból készült ételekben hisz.

Az előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni itt lehet.

mozduljd_plakat_210x297

 


[fbcomments]