Közérzet · 2021.02.15.

ELNÉMULT FREKVENCIA – A Klubrádió ott lesz az interneten

Leginkább az irónia és a humor miatt szeretek „klubozni”. Megszólalóinak többsége úgy véli, érdemes pillantást vetni a dolgok fonákjára, hogy a helyzeteken és magunkon is jókat nevethetünk. Mostanában persze egyre többször kínunkban, tehetetlenségünkben, de humor nélkül ezt a körülöttünk lévő káoszt nehezebben viselném.

Kicsit a mi rádiónk is, hiszen Veszprém megyében hallhattuk a legtöbb vidéki frekvenciáján, nem siratjuk, éltetjük, megyünk velük a netre. Gondolom mindenki másért kedvelte. Nekem azt a jóleső érzést nyújtotta, hogy nem vagyok tájékozatlan, rosszindulatú, kirekesztő, begyöpösödött, türelmetlen, ha másként látom a nyilvánosságra kerülő információkat. Megnyugtatott, hogy többen gondolkodnak hasonlóképp a világról.

A műsorvezetők nem próbáltak meggyőzni álláspontjukról, noha azt nem rejtették véka alá. Igyekeztek sokféle oldalról ismertetni egy problémát, aztán rám hagyták, csináljak vele, amit akarok. Méltányoltam a felkészültségüket: úgy ültek le egy-egy interjúalannyal beszélgetni, hogy alaposan fölkészültek az illető munkásságából, vagy a téma történetéből. Megjegyzem, ez az egyetlen, itthon magyar nyelven hallható rádió, amelyben a munkatársak nem „énekeltek” a legújabb divat szerint, és ahol meg tudták különböztetni az interjú műfaját a riportétól. Ezt a a húsz éve működő, gondolkodó közösséget akarják most eltüntetni. Mától csak interneten elérhető a Klubrádió. Ezzel főleg az idős hallgatókat rövidítik meg, akik nem használnak számítógépet.

[stextbox id=”grey”]A Klubrádió vidéken eddig is csak online volt elérhető. Vasárnap éjféltől elnémult az adó budapesti frekvenciája is, miután a Fővárosi Törvényszék elutasította a rádió keresetét, amellyel a médiatanács korábbi, frekvenciahasználattal kapcsolatos döntését próbálta visszafordítani. A bírósági döntés nem jogerős, az ellen a Klubrádió a Kúriánál fellebbez. A magyar kormánynál EU-s vezetők is próbálták elérni, hogy a frekvenciájától megfosztott adó legalább a jogerős döntésig sugározhasson az eddigi sávon, sikertelenül.[/stextbox]

Hozzászólások

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be először a facebook fiókjába egy másik böngészőlapon!