Közérzet / Egyéb · 2018.01.26.

ELMÚLT 16 ÉV – Elkészült a várpalotai elkerülő

Jól látták az akadékoskodó képviselők és Várpalota lakói is, hogy a települést elkerülő út építése befejeződött. Felmerült a kérdés, miért nem használható?

Gőgös Zoltán (MSZP) országgyűlési képviselő decemberben kérdezte a fejlesztési minisztériumot, amely az átadásra márciusi időpontot jelölt meg. (Erről korábban itt írtunk.)

Miután a márciusi időpont arra utalt, hogy addigra szalagvágási kampányszezon lesz, Gőgös január 8-án megismételte a kérdését. Levelére dr. Fónagy János, az NFM országgyűlési államtitkára a minap válaszolt.

A jó hír az, hogy a fejlesztési minisztérium ezúttal megnyugtató információkkal szolgált: „a vállalkozási szerződésben foglaltak szerint a beruházás készre jelentése 2018 . január 8-án megtörtént. Megkezdődött a műszaki átadás-átvételi eljárás, amelyre 30 nap áll rendelkezésre így a folyamat befejezésének 2018. február 25-ei határidejét a kivitelező teljesíteni fogja.”

S hogy a NER-stílus se sérüljön, Fónagy államtitkár levele végén nem mulasztotta el az időközben igencsak megfakult „elmúltnyócév” emlegetését:

„Aggályaival kapcsolatban megjegyzem, hogy amennyiben az Ön észvételével működő kormányok 2002-2010 között a kérdésével érintett útszakaszt elkészítették volna, úgy Önnek ezeket a kérdéseket nem kellett volna feltennie és nekem nem kellett volna rá válaszolnom.”

Ami igaz, csakhogy közben 16 év lett.


Hozzászólások

A hozzászóláshoz jelentkezzen be Facebook-fiókjába!