Közérzet · 2021.12.30.

Ellopják a határon túliak támogatását is

Audi A6-os, budai villa, erdélyi luxusingatlan. Többek között ilyesmikre megy el a határon túli magyaroknak szánt támogatás, amelyet a fideszes politikai elit a saját céljaira fordít.

Vagy a becsületes székelyek hazudnak, vagy Kövér László, a parlament fideszes házelnöke. Juhász Péter politikai aktivista dokumentumfilmjéből ugyanis az derült ki, hogy a Hargita megyei Tibódon a megszólaló helyiek szerint Kövér gyakran tűnik fel egy ott kirívóan drágának számító házban. Egyesek úgy tudták, hogy a házelnöké az úszómedencés ingatlan. A romániai földhivatali adatok alapján viszont egyértelmű, hogy Veress László, Kövér kabinetfőnökének tulajdona a 188 négyzetméteres alapterületű ház. De úgy tűnik, hogy azt Kövér is a sajátjaként használja. A házra egyébként elővásárlási joggal rendelkezik a szintén Veress László vezette erdélyi Ábel Alapítvány. Vajon miért?

– Kövér László egyszer sem vette igénybe sem hivatalos, sem pedig magánútjain az elnöki titkárság vezetőjének székelyföldi házát – közölte az Országgyűlés elnökének nevében Szilágyi Zoltán parlamenti sajtófőnök.


Nem ez az első különös ingatlanügylet, amiben felbukkan a házelnök kabinetfőnökének neve. Kövér kabinetfőnökének személye azért is érdekes, mert sikkasztás miatt nyomoznak egy őt is érintő kétes ügyben.

Veress családja a sajátjaként használ egy budai villalakást, amit külhoni magyaroknak szánt adományokból vásárolt 240 millió forintért a Magyar Tehetségekért Határtalanul Alapítvány. Az alapítvány kuratóriumi elnöke Visontai Kálmán, aki Veress munkatársa az Országházban. A határon túli magyaroknak szánt adományokból nemcsak villalakásra, hanem egy Audi A6-os megvásárlására is jutott pénz. Az autót Visontai használja. A szervezet egyetlen nemzetközi forrásból kapott adományt, több mint 322 millió forintot. A támogatás Frank Liu tajvani milliárdos üzletember közbenjárásával érkezett, aki jó barátságot ápol Kövér Lászlóval. A házelnök nemrég állami kitüntetésre is felterjesztette Frank Liut.

A Nyomtass te is friss számának további témái:

– Erdélyben könnyű lesz csalni a szavazatokkal

– Keveset keresel? Nincs gyereked? Te adózol a legtöbbet!

– 1300 forint az orvosi ügyeleti órabér

– Pénzeső az egyházaknak

– Már 45 ezer aláírás van a népszavazásra

– Fejenként 400 ezer forint az államháztartás hiánya

– Kiknek kedvez a kamatstop?

Olvassa, nyomtassa, terjessze! Innen letölthető.

Pápai Gábor karikatúrája


[fbcomments]