Közérzet · 2019.07.12.

ELLENZÉK – Katanics Sándor a közös polgármesterjelölt

A Demokratikus Koalíció, a Jobbik Magyarországért Mozgalom, a Lehet Más a Politika, a Magyar Szocialista Párt, a Momentum Mozgalom és a Párbeszéd Magyarországért megegyeztek abban, hogy Veszprémben az őszi önkormányzati választáson közösen állítanak polgármesterjelöltet és minden választókerületben egyéni képviselőjelöltet.

A megegyezéssel esély nyílt a Fidesz leváltására, egy új, a város érdekeit szolgáló polgármester és testület megválasztására.


Az ellenzék közös polgármesterjelöltje Katanics Sándor, a veszprémi Lovassy László Gimnázium volt igazgatója, matematika-fizika szakos középiskolai tanára.

Az egyéni képviselőjelölteket, a választási programot és a kompenzációs listát a kampány kezdetekor mutatjuk be.

A pártok legfontosabb célkitűzése, hogy a városfejlesztési irányokról a veszprémiek dönthessenek és ne a miniszterelnök határozza meg azokat. Mi képviselni akarjuk az itt élőket, nem rájuk erőltetni az akaratunkat.

Célunk, hogy a kiemelt városi projektek, fejlesztések mellett nagyobb hangsúlyt helyezzünk a városban élők lakhatási, szociális, közlekedési, parkolási, kulturális igényeinek fenntartható kielégítésére, a város zöldfelületeinek bővítésére, az energiahatékonyság növelésére, az idősebb generáció gondjainak enyhítésére.

Az ellenzéki pártok az egyeztetés során részletes tárgyalást folytattak a Veszprémi Ellenzéki Kerekasztalhoz csatlakozó szervezetekkel, mert a cél a minél szélesebb körű összefogás létrehozása volt. Azonban a pártok azt a feltételt, hogy minden jelölt civil szervezet jelöltje legyen, nem tudták elfogadni. Nem akarjuk megtéveszteni a választókat, nem akarunk civil szervezet mögé bújva indulni.

Egy új, őszinte és tisztességes korszakot akarunk kezdeni, melynek első lépése, hogy felvállaljuk saját értékeinket és politikusainkat, mert meggyőződésünk, hogy közösen jobbá tudjuk tenni a városunkat.

Közösen a városért, együtt a veszprémiekkel!


[fbcomments]