Tech · 2019.04.03.

ELISMERÉS – Nemzeti Innovációs Nagydíjas a Controlsoft

A Controlsoft Automatika Szolgáltató Kft. a Pannon Egyetemtől és a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Ipar Kamarától kapott Kutatás-fejlesztési és innovációs díj után a Nemzeti Innovációs Nagydíj parlamenti díjátadóján kiemelt elismerésben részesült.

A veszprémi cég az Innovációs Nagydíj pályázaton a távfelügyelettel vezérelhető, automata talajgenerátorokból álló országos jégeső-elhárítási rendszer (JÉGER) kifejlesztéséért és megvalósításáért kapta meg a nagydíjat, ezzel az elismerés első veszprémi tulajdonosa lett.


A projekt keretében a 222 db új, távfelügyelettel működtethető automata talajgenerátor fejlesztették ki és üzemelték be országos lefedettséget elérve. A rendszer alapvető újdonságait a személyzet nélküli távoli eléréssel történő kezelés (IoT), a hatóanyag légkörbe való juttatásának korszerű módja, valamint az időjárási előrejelzések online kapcsolata jelentették. A talajgenerátorok egyszerűen és gyorsan telepíthetők, kezelésük könnyen elsajátítható, a veszélyeztetett időszakban – májustól szeptemberig – folyamatos, megbízható, gyors beavatkozást lehetővé tevő kármegelőzést garantálnak. A rendszerhez tartozik egy saját fejlesztésű Android alkalmazás is a manuális talajgenerátorok kezelőinek automatikus riasztására, szintén az Országos Meteorológiai Szolgálat online adatkapcsolata révén.


[fbcomments]