Közérzet · 2021.12.14.

Elindult az ellenzéki népszavazási kampány

Márki-Zay Péter az ellenzéki országgyűlési képviselőjelöltekkel közösen az Országgyűlés épülete előtt ma tartott sajtótájékoztatóján elindította az ellenzéki népszavazási kampányt.

Az ellenzéki sajtótájékoztatóval egy időben a Magyar Kétfarkú Kutya Párt Facebook-posztban jelentette be, hogy csatlakozik a Budapestre tervezett Fudan Egyetemre fordított magyar költségvetési támogatás megvonásáról szóló kezdeményezés aláírásgyűjtési akciójához.

A Nyomtass te is! csapata a kis újság különszámában összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat a Karácsony Gergely főpolgármester által kezdeményezett népszavazási kérdésekkel kapcsolatban.


Ezzel is szeretnék segíteni, hogy az emberek számára világos legyen: ezek nem alibi kérdések. A népszavazás győzelme valódi segítséget jelentene mind a munkanélkülieknek, mind a fővárosi egyetemekre járó vidéki fiataloknak, akik jelenleg drága albérletekben kénytelenek élni.

Ha a Fudan Egyetem helyett a Diákváros épülne fel, világossá válna mindenki előtt, hogy a köz pénzét értelmesen is el lehet költeni. Az álláskeresési járadék meghosszabbítása háromról kilenc hónapra pedig valódi esélyt adna a munkájukat elvesztőknek, hogy új állást találjanak.

Óriási feladat kérdésenként 200 ezer aláírást összegyűjteni december végéig, de ha sikerül, az hiteles bizonyítéka lesz annak, hogy az egyesült ellenzék cselekvőképessé szerveződött és élvezi a társadalom jelentős részének támogatását.

Ha az év végéig összegyűlik a szükséges mennyiség, nehezebb lesz az Orbán-kormánynak megmagyarázni, miért akadályozza meg, hogy a jövő áprilisi választásokon ezekről a kérdésekről is lehessen szavazni.

Aki teheti, minél több emberhez juttassa el a Nyomtass te is! különszámát, hogy megértsék, miért érdemes nekik is aláírniuk a népszavazási kezdeményezéseket.

A nyomtatható példány innen tölthető.

A képen Márki-Zay Péter a Kossuth téren bejelenti az ellenzék népszavazási kampányát. Fotó: Bődey János/Telex


[fbcomments]