Sport · 2022.09.26.

Éles József csapata Chamberyben kézilabdázik   

Történelmi városban, történelmi mérkőzése lesz Éles József csapatának, a Fejér-B.Á.L. Veszprém NB I-es férfi kézilabdacsapatnak. A Savoie megyei Chambery hatvanezres francia város történelmi és kulturális eseményeiről is híres, de a kézilabda sportág egyik reprezentánsa is.

A Chambery többször szerepelt már a Bajnokok Ligájában. Most az Európa-liga második selejtezőkörében fogadják Éles Józseféket. A klub a Magyar Kupa ezüstérmeseként játssza az első mérkőzést. Történelmi városban, történelmi magyar pillanat. 

– Így van és én erre nagyon büszke vagyok – mondta az elutazás előtt Éles József. – Messziről indulva jutottunk el idáig. Megígértem a srácoknak, hogy legalább egyszer átélhetik, milyen érzés, mekkora élmény kilépni a nemzetközi porondra. Ez amolyan jutalomút a csapatnak, ahol más szakmai tapasztalatokat is gyűjthetnek maguknak. Mert ki tudja, hogy mikor lesz erre lehetőségük. 


Éles Józsefet egy kis szomorúsággal tölti el, hogy még egyszer sem tudtak a komplett kerettel kiállni az új idényben.

– És ez kedden este sem lesz máshogy, mert továbbra is több sérültünk nem állhat Konkoly Csaba vezetőedzőnk rendelkezésére – jelezte az ügyvezető. – Ennek ellenére azért ez mégiscsak egy kupameccs lesz. Szeretnénk helytállni, méltóképpen képviselni a sportágat, Veszprémet a két összecsapáson. Tudjuk, hogy nem mi vagyunk a továbbjutás esélyesei. Én is kíváncsian várom, hogy együttesünk mire lesz képes az új kihívásra reagálva, és arra is, hogy mennyien lesznek a csarnokban, a sportág egyik fellegvárában. Mert ugye az vitathatatlan, hogy a francia kézilabda a világ élvonalába tartozik.

Azért a Fejér-B.Á.L. Veszprémnek fél szemmel már a Dabas elleni, hétvégi bajnoki összecsapásra is figyelnie kell. Mert az lesz az igazi tétmeccs. Az bizony a „behúzandó” találkozók között szerepel a bakancslistán.

A veszprémiek Európa-liga mérkőzése kedden este háromnegyed kilenckor kezdődik. Ez is egy új „elem” a fiatalok pályafutásában. Nem belealudni a meccsbe, fiúk!  

Donát Tamás

A képen Éles József Danyi Gábornak mutatja az útirányt


[fbcomments]