Hasznos / Egyéb · 2023.05.26.

Elengedhetetlen kiegészítők horgászathoz

A horgászat egy sokak által kedvelt tevékenység és kikapcsolódási lehetőség. Ahhoz azonban, hogy hatékonyan tudjuk végezni ezt a hobbit, szükségünk lesz néhány kiegészítőre, ami nélkül nem tudunk horgászni. Mai cikkünkben ezek közül mutatunk be párat.

Etetőkosarak a halak számára

Ahhoz, hogy a halakat közel tudjuk csalogatni a horgunkhoz, arra lesz szükségünk, hogy némi élelmet juttassunk számukra a vízbe. Ezt a legkönnyebben etetőkosarak segítségével tudjuk megtenni, amit a csalival együtt kell elhelyeznünk a damil végén. 

Ez a kis eszköz segít nekünk abban, hogy eleséget adjunk a halaknak, mely a víz felszínére csalogatja őket, és megnöveli az esélyt arra, hogy bekapják a csalit, és ezáltal ráakadjanak a horogra. Ha te is szeretnél beszerezni egy ilyen terméket, nézz szét a Halcapone ólom és etetőkosár kínálatában!


Az etetőkosarak között többféle méret, illetve kialakítás is rendelkezésünkre áll. Aszerint kell megválasztanunk a számunkra ideális variációt, hogy mekkora halat szeretnénk kifogni. Hiszen nagy valószínűséggel a termetesebb halaknak valamivel több eleséget kell a vízbe dobnunk ahhoz, hogy fel tudjuk kelteni az érdeklődésüket, és nagyobb eséllyel tudjuk őket kifogni. 

Ezért mindegyik etetőkosárnál láthatjuk, hogy hány gramm eledelt tudunk benne eltárolni, így egyszerűen meglelhetjük azt, ami megfelel az elképzeléseinknek.

Mire való az ólom?

Az ólom egy nehezék a csali vagy a horog alatt, mely olyan célt szolgál, hogy egyszerűbben tudjuk bedobni a vízbe a horgászati felszerelésünket. 

A megfelelő ólom alkalmazásával ugyanis kellő távolságra hajíthatjuk a csalinkat, mely által nagyobb esély fog kínálkozni arra, hogy kifogjuk a halat, amit elképzeltünk. Természetesen a megfelelő technika elsajátítása is elengedhetetlen ehhez a mozzanathoz, de az is szükséges hozzá, hogy jó minőségű felszereléssel rendelkezzünk.

Természetesen ebben a kategóriában is számos variációs lehetőség közül válogathatunk, így mindenki megleli majd a számára megfelelő darabokat. Léteznek eltérő színű, formájú, illetve súlyú ólomok is, így mindenféleképpen utána kell néznünk, hogy a mi felszerelésünkhöz, horgászati stílusunkhoz melyik passzol leginkább. 

Ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, akkor célszerű megkérdezni olyanokat, akik tapasztaltak a témában, hiszen így csökkenthetjük annak az esélyét, hogy esetleg mellényúlunk.

Töltőszerszámok az etetőkosarakhoz

Ahhoz, hogy az etetőkosarakba megfelelően tudjuk elhelyezni a haleleséget, töltőszerszámokra is szükségünk lesz. Hiszen ezen eszközök segítségével tudjuk kellően betömöríteni az eledelt, hogy az ne hulljon ki a dobás közben. Így ez a termék sem hiányozhat a szettünkből akkor, ha horgászni indulunk.

Reméljük, hogy útmutatónk segítségével te is megtalálod majd azokat a kiegészítőket, melyek segítségedre lesznek a horgászat során. Minden horgásznak kellemes időtöltést, illetve jobbnál jobb kapásokat kívánunk!


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

[fbcomments]