Kultúra · 2017.10.24.

ELEFÁNTYUK-DÍJ – Reider László optomuzsikus a társaság új tagja

Optomuzsikus? Az meg micsoda foglalkozás? – kérdezhetik a „nemveszprémiek”, de aki a városban él, jó eséllyel sejtheti, hogy az optometrikus Reider Lászlóról van szó, aki nem mellesleg a Rubber Puppet muzsikusaként Veszprém nem hivatalos himnuszát, a Ha végigsétálsz a Kossuth utcán című dalt szerzette. Ő az Arany Elefántyuk Vándordíj novemberi birtokosa.

Az előnytelen külsejű jószágot (történetéről itt írtunk) Krámer György koreográfustól, az októberi díjazottól vette át az Utas és holdvilág Antikváriumban, Molnár Sándor és Debreczeny Zoltán társelnökök asszisztálása mellett.


Elefántyuk-díj, ELEFÁNTYUK-DÍJ – Reider László optomuzsikus a társaság új tagja

A hónapról hónapra bővülő létszámú baráti kör, az Arany Elefántyuk Társaság tagjai ez alkalommal azon törték a fejüket, hogyan tovább. Mert bár remekül eltöltik együtt az estét minden hónap huszonharmadikán Molnár Sándor roskadásig rakott könyvespolcai között, ha már ennyien vannak és ennyifélék, jó lenne magukat megmutatni a városnak, közösségként is megjelenni a közösség életében. Talán egy tavaszi performansz a várban, jó ügyek melletti kiállás, ezek jelenthetik az első lépéseket.

Elefántyuk-díj, ELEFÁNTYUK-DÍJ – Reider László optomuzsikus a társaság új tagja

Szó esett még aztán a borról, lévén Reider László somlói szőlősgazda is. Hogy abban is jó, azt – a tényt amúgy se kétségbe vonó egybegyűlteknek – sűrű anekdotázások közepette, az általa termelt, gyorsan fogyó furminttal bizonyította. Amikor a pálinkához ért a társaság, Molnár Sándor zárórát hirdetett, mondván, több kultúrát és kevesebb alkoholfokot remél a jövőben. Morgolódását persze senki nem vette túl komolyan, hisz mint tudjuk, a pálinkafőzés és -fogyasztás kultúrája épp most éli reneszánszát. Veszprémben is.


[fbcomments]