Közérzet · 2017.12.24.

ELEFÁNTYUK-DÍJ – Oravecz Edit a társaság új tagja

Karácsonyi készülődés ide, bejglisütés oda, a minden hónap huszonharmadikai találkozót ki nem hagynák az Arany Elefánytuk Társaság tagjai. Különösen, ha egy olyan új tagot fogadnak maguk közé, mint Oravecz Edit színművész, akinek a személyiségéből akkor is jókedv és őszinteség árad, ha egy szót se szól, csak mosolyog.

Molnár Sándor elnök távollétében gyűlt össze a baráti társaság, de igazolt hiányzását jó szívvel vette tudomásul mindenki, mert a távol élő unoka, akivel az idei karácsonyát töltheti – tudjuk jól – mindenek előtt való. A szépségesnek éppenséggel nem mondható, de annál nemesebb vándordíjat Kovács Attila zeneszerző, az előző havi díjazott adta át a művésznőnek. Szeretettel dédelgette egy hónapig, a zongorája mellett volt a helye, még egy utolsó búcsúfotó is készült róluk a karácsonyfa előtt – mondta. Minden nap eszébe juttatta, hogy tartozni valahová jó dolog, az Arany Elefántyuk pedig táplálja azt a reményt, hogy talán mégis lehet próféta az ember a saját hazájában is.

Tóth Loon arról beszélt, hogy az új tagokat nagyon egyszerű szempontok szerint választják ki a régiek. Olyan ember legyen, akinek elismerik a munkáját, aki tett valamit a városért és akivel szívesen barátkoznak.

Mindenfelé visz bennünket a szél, de a szeretet, ami a társaságot összetartja, időről időre összehoz minket, hogy eltöltsünk pár kellemes órát, beszélgetni művészetről, kultúráról, a dolgainkról, a bajainkról, bármiről – mondta.

Oravecz Edit ígérte, hogy teljes szívvel fog részt venni ebben. Az elismerés nagy örömmel tölti el, annál is inkább, mert túl sok díjat nem kapott mostanáig.

Talán azért, mert huszonhét éve a férjem a főnököm – jegyezte meg nevetve.

Oravecz Edit 1979 és 1981 között a Nemzeti Színház stúdiójának növendéke volt. 1983-tól a kecskeméti Katona József Színház, 1986-tól a veszprémi Petőfi Színház tagja. 1990-től a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban játszott, 1992-től ismét a Veszprémi Petőfi Színház művésze. 2002 óta a veszprémi Pannon Várszínház színésznője, melynek alapító tagja is férjével, Vándorfi László színészrendezőszínházigazgatóval és Sashalmi József színésszel.


[fbcomments]