Közérzet · 2017.05.24.

ELEFÁNTYUK-DÍJ – Baumann Béla fotóművész a kitüntetett

Kerti partira készültek az Arany Elefántyuk-díj köré csoportosulók, és az elefántyukból majdnem vízilótyuk lett a lezúduló csapadék miatt, de a díjátadó nem maradt el: május 23-án Baumann Béla vitte haza egy hónapra az Arany Elefántyuk-díjat. A kuratórium nagy gondban van, mert hamarosan betelik a díj “lábszára” névjegyekkel, és dönteniük kell, hogyan tovább.

Mindenki nagy izgalommal készülődött a vándordíj átadására, hisz a társaság először mozdult ki a szerény ünnepségnek eddig helyet adó Utas és holdvilág antikváriumból a kuratórium társelnökének, Debreczeny Zoltán festőnek és feleségének, Lehóczki Laurának a kertjébe.


Az égiek azonban másképp döntöttek, és hatalmas esőt zúdítottak a városra, így a társaság bekényszerült a házigazdák igen barátságos társalgójába, amit senki sem bánt, mert nagyon jó hangulat alakult ki a négy fal között.

Molnár Sándor, a kuratórium elnöke, akinek eredetileg órás és ékszerész a szakmája, óriási szakértelemmel erősítette föl a legutóbbi díjazott, Fenyvesi Ottó költő és a mostani kitüntetett, Baumann Béla fotóművész névjegyét a semmire sem hasonlító díjra, annak átadása előtt.

A laudáció ezúttal is elmaradt (kicsire nem adunk), de nem is a köszöntő a lényeg, hanem az, hogy jó társaságban mindig akad beszédtéma, egy kis enni- és innivaló. Ezeknek ezúttal sem voltunk híján, így mindenki sötétedésig maradt, és a zuhé elmúltával még a kertbe is kijutottunk. Baumann Béla pedig egy hónapig kerülgetheti otthon az Arany Elefántyukot.

A fotógaléria bármelyik képre kattintva kinyílik.

Baumann Béla Budapesten született, 59 éves, 26 évesen költözött Veszprémbe a párjával. Műszaki végzettségű, gyerekkora óta fotóz. Csak a gyerekei születésekor „fogta magát vissza”, ám a digitális korszak beköszöntével újra fellángolt benne a fotózás iránti szenvedély.

Az elmúlt pár évben alkalmazott fotográfiával foglalkozott, de ez a kedvenc időtöltése is. Tájképeket, csendéleteket, portrékat készít. Ezek itt láthatók. Érdemes böngészni az oldalt, csodálatos képeket rakott föl.

A flickr-oldalamon már több mint másfél millió látogató nézegette a fotóimat – újságolja.– Ez az esszenciája a munkásságomnak.

Fotózza a Veszprém Aréna rendezvényeit is, ami ismertséget hozott számára. Az elmúlt két évben a Bakony Fotóklub tagjaként tevékenykedett, előtte tagja volt a HEMO Fotóklubnak is. Több mint ötven egyéni és közös kiállításon szerepeltek a képei. Nagy kedvvel vesz részt a város kulturális életében: dokumentálja az Utas és holdvilág antikvárium, valamint a Nyitott Műterem rendezvényeit, eseményeit – az utóbbi csoportnak alapító tagja is.

Az utolsó fotót sikerült a kertben összehozni. Fotó: Tóth Loon

Az utolsó fotót sikerült a kertben összehozni. Fotó: Tóth Loon


[fbcomments]