Közérzet · 2018.02.24.

ELEFÁNTYUK – Az ÉSTE formáció az utolsó előtti díjazott

Ebben a formában az ÉSTE az utolsó előtti Arany Elefántyuk-díjazott, mivel hamarosan betelik a szörnyen kinéző szobor lába. Tegnap este az antikváriumban a díj bronzba öntött mását is átvehették az eddigi kitüntetettek.

Amikor megalapították az Arany Elefántyuk-díjat, még senki sem gondolta, hogy ilyen rangos elismeréssé növi majd ki magát. A díjat azok kapják, akik valamilyen módon sokat tettek Veszprém város kulturális életéért. A rettenetes fafaragvány összehozta azokat az embereket, akik eddig egyáltalán nem vagy csak érintőlegesen ismerték egymást, és összetartó társasággá kovácsolta őket, akik minden hónap 23-án összejöttek az Utas és holdvilág antikváriumban, hogy újabb tagtársukat köszöntsék.


Az ilyen formában utolsó előtti díjazott az ÉSTE-formáció, azaz Trócsányi Gergely és Süle Zsolt. (Akiért nem mellesleg egész Veszprém szorít, mert ma este eldől, hogy ki képviseli Magyarországot májusban az Eurovíziós Dalfesztiválon, és Süle Zsolt Zöld a május című dalának igen nagy esélye van erre. Korábbi interjúnk Süle Zsolttal itt olvasható. Az ÉSTE-formáció indulásáról pedig itt írtunk.)

– Amikor Gergővel összebútoroztunk, még nem tudtam, meghatározza majd az életemet ez a csapat – mondta Süle Zsolt. – Köszönöm mindenkinek, és annak az embernek, aki a büfében a van-e fánkjuk helyett azt kérdezte: van-e fántyuk, mert nélküle nem lenne ez a díj!

(A díj keletkezéséről itt olvashatnak.)

– A formáció többi tagjának is szeretném megköszönni a közreműködését, és mindenkinek, aki támogatott bennünket, aki részt vett a produkcióban – tette hozzá Trócsányi Gergely.

A tegnap este más szempontból is rendhagyó volt. Elkészült az elefántyuk kicsinyített bronz mása, Lugossy László szobrászművész alkotása, amit Molnár Sándor, az antikvárium tulajdonosa és a díj egyik alapítója adott át az eddigi díjazottaknak.

A társaság úgy határozott, hogy nem szakítja meg a kialakult hagyományt, és ezentúl évente egyszer továbbra is díjazza azokat a művészeket, közéleti személyiségeket, akik munkájukkal hírét viszik Veszprémnek.

A tegnapi ünnepség hangulatáról beszéljenek Baumann Béla fotói! (A galéria bármelyik képre kattintva kinyílik.)


[fbcomments]