Közérzet · 2022.04.05.

Elbukott a népszavazás, vissza kell vonni a propagandatörvényt!

A besült népszavazás miatt a homofób propagandatörvény visszavonását követeli az Amnesty International és a Háttér Társaság.

Elbukott a népszavazás, vissza kell vonni a propagandatörvényt! – ezzel a címmel küldte el közös közleményét az Amnesty International Magyarország és a Háttér Társaság a Media1.hu-nak.

Felidézték, hogy a nem végleges eredmények alapján közel 1,6 millió ember szavazott érvénytelenül.


– Az eredmény világos: az emberek nem akarnak egy olyan országban élni, ahol a családtagjaik, barátaik és munkatársaik ellen hergel a kormány. A homofób és transzfób propaganda-törvényt haladéktalanul vissza kell vonni! – mondta Vig Dávid, az Amnesty International Magyarország igazgatója.

Dudits Luca, a Háttér Társaság ügyvivője hozzátette:

– Azért kampányoltunk az érvénytelen népszavazásért, mert biztosak vagyunk benne, hogy mindenki egy biztonságos és egyenlő Magyarországon akar élni. Van okunk ünnepelni, de még nagyon hosszú út áll előttünk. Az elmúlt két évben a magyar társadalom újra és újra kifejezte, hogy támogatja és elfogadja az LMBTQI embereket. Mi tovább dolgozunk egy olyan országért, ahol mindenki egyformán fontos.

Az Amnesty International Magyarország és a Háttér Társaság főszervezésében, illetve 12 másik civil szervezet részvételével a népszavazás érvénytelenségéért folytatott kampány sikeres volt, és bebizonyította, hogy van Magyarországnak egy olyan arca is, amely átlát a kormányzat gyűlöletre építő propagandáján – írják a közös közleményükben.

Az MTI infografikája a népszavazás eredményéről

A képen a népszavazásról szóló, a kormány megbízásából készített óriásplakátok Budapesten március 30-án. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Kép forrása: MTI/MTVA

[fbcomments]