EKF / Kultúra · 2023.04.12.

EKF – Veszprém Blues Fesztivál

Négy világhírű Grammy-díjas blueselőadó mellett a Veszprém Blues Fesztiválon fellépnek az elmúlt évek European Blues Challenge és International Blues Challenge döntőseit. A műfaj kedvelőt április 13. és 16. között várják a Hangvillába, az Expresszóba és a Papírkutyába.

Grammy-díjas blues-előadók, a legjobb európai és amerikai fesztiváldíjas művészek, valamint a hazai szcéna legkiválóbb szereplői Kelet-Közép-Európa legfontosabb blues-eseményét hozzák létre a régióban példa és előzmény nélküli fesztiválon. A Veszprém Blues Fesztivál nem egyszerűen egy nagy műfaj patinás hagyományai előtt tiszteleg, hanem a kortárs blues elevenségét és könnyűzenét átható erejét mutatja be a közönségnek.

A sztereotípiákkal szembefordulva a szervezők bebizonyítják, hogy a blues a szélesebb közönség számára is sodró, szórakoztató, megújulásra képes műfaj, ami lenyűgöz, inspirál, és ma is a kortárs könnyűzene meghatározó tartománya.


Négy napon át négy helyszínen, remek háttérprogramokkal, szakmai workshopokkal kiegészülve a fesztivál művésznévsora és különleges programstruktúrája a garancia rá, hogy a rétegműfajnak számító blues tömegeket képes megmozgatni.

A Veszprémi Blues Fesztivál programjairól itt olvashatnak.

Vezető kép: a fesztivál talán legnagyobb sztárja Big Daddy Wilson lesz. Fotó: bigdaddywilson.com/Tom Althaus


[fbcomments]