EKF · 2022.10.07.

EKF UTCABÁL – Már csak száz nap

Utcabálon mutatkozik be az EKF, azaz a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program október 14-én, pénteken 17 órakor.

Már csak 100 nap, és 2023. január 21-én, 22-én elkezdődik Veszprém és a régió legnagyobb kulturális eseménye, a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat.

Pezsgő, élettel teli megújuló városi terek, Veszprém, a Bakony és a Balaton új, közös kulturális élete, a kulturális-kreatív ipar új otthona – ez a VEB2023 Európa Kulturális Fővárosa program víziója. Az Európa Kulturális Fővárosa program lehetőséget ad arra, hogy Veszprém és a térség hosszú távon is meghatározó kulturális-szellemi központként működjön, amely sokszínű programjaival, fejlesztéseivel segít a térséget Európában is figyelemre méltó kulturális régióvá emelni.


Október 14-én 17 órai kezdettel a Kossuth utcán Navracsics Tibor területfejlesztésért felelős miniszter, Porga Gyula, Veszprém polgármestere, Markovits Alíz, a Veszprém–Balaton 2023 Zrt. vezérigazgatója, valamint Mike Friderika programfejlesztési igazgató mutatja be a 2023-as év programjait, az Európa Kulturális Fővárosa címben rejlő lehetőségeket. A műsorvezető Kiss Ramóna lesz.

Az Élménytérben 19 órától LED-falakon mutatkoznak be a kulturális évad kilenc klasztere köré csoportosuló programok. Közben a szomszédos PechaKucha szalonban a kulturális események ötletgazdái, megvalósítói villámbeszélgetésekben ismertetik a kulturális eseménysorozatot.

Az EKF munkatársai és önkéntesei várják az érdeklődőket egy beszélgetésre a frissen megnyíló VEB2023 EKF információs pontban. A közösségi bevonás sátorban várják az önkéntesek jelentkezését.

A VEB2023 Merch Truck-ban az ezen a napon debütáló applikáció letöltői számára meglepetés ajándékkal készülnek.

Elindul a közösségi installáció, az ételudvarban pedig a VEB2023 EKF, valamint a régió ételeivel, italaival lehet megismerkedni.

A nagyszínpadon este nyolctól koncert és utcabál zárja a programbejelentőt.

A Veszprémi Utcazene Fesztivál is része lesz az Európa Kulturális Fővárosa programsorozatnak jövőre. Fotó: Veszprém–Balaton 2023/Hölvényi Kristóf

Kép forrása: Kristof Holvenyi (kristof.holven

[fbcomments]