EKF · 2021.08.03.

EKF: romkoncert sorozat

Veszprém és a Balaton-felvidék egyedülállóan gazdag középkori örökséggel rendelkezik. Ezeket a romokat tölti meg élettel és művészettel a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Romkoncert sorozata.

Az irodalmi és zenei fókusszal rendelkező események – a nagy tömegeket vonzó fesztiválokkal szemben – a személyesebb, intimebb kapcsolódás lehetőségeit szeretnék megteremteni az előadók, a közönség és a környezet között. Ezért az előadások kis létszámú, legfeljebb 100–150 fős látógatószám mellett valósulnak meg.

Augusztus 22-én Beck Zoltán (30Y) és Vecsei H. Miklós nyitják meg a programsorozatot a veszprémi Margit-romoknál tartott Kártyajáték című szerzői estjükkel. Facebook esemény itt.


Ezt követően szeptember 12-én a Betekints-völgyben található jezsuita templomrom előtt Szávai Viktória és G. Szabó Hunor (The Qualitons) Sárkány lehelet című, Weöres Sándor verseiből építkező előadását láthatják az érdeklődők.

A Romkoncertek 2022-es és 2023-as állomásai a Balaton-felvidék legszebb romjai közé viszik el az irodalmat és a zenét. Facebook esemény itt.

A minimális környezetterhelés, a természet és a történelem értékeinek felfedezése és védelme kiemelten fontos eleme a programsorozatnak, ezért az előadások Zero Waste, vagyis hulladékmentes eseményként valósulnak meg.


[fbcomments]