EKF · 2022.11.28.

EKF – Év végi pályázatdömping

Több mint egymilliárd forintnyi keretösszegre lehet pályázni az EKF-nél konferenciaszervezés, járásközponti kiemelt rendezvények, kulturális események és utcaképfejlesztési tervek megvalósítására.

A Veszprém és a régió kulturális életének megerősítéséért nyújtott eddigi támogatásait, a felkészülési évben végzett eddigi tevékenységeit koronázza meg ezzel a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (VEB2023 EKF) program. A sikeres pályázatok érdekében a pályázat kiírója előzetes konzultációs lehetőséget biztosít.

Konferencia-program pályázat

A pályázat keretében a VEB2023 Zrt. támogatni kívánja, hogy az EKF tématerületek neves szakértői, nemzetközi érdeklődésre számot tartó képviselői, neves szakmai grémiumai, illetve hagyományos és magas színvonalú szakmai rendezvényei is bekapcsolódhassanak a 2023-as programévbe. Ennek érdekében a pályázóktól olyan programterveket várnak, amelyek a pályázati kiírásban meghatározott munkaformák mentén minél szélesebb körben kapcsolják össze a szakmai közönséget, tudományos-művészeti eredményeket és az érdeklődő nagyközönséget.


Benyújtási határidő: 2022. december 7. éjfél.

Keretösszeg: 100 millió forint.

Pályázati információ: Konferencia Program | Veszprém-Balaton 2023 (veszprembalaton2023.hu)

Napi betevő pályázat

A felhívás célja olyan kulturális események megvalósulásának elősegítése, melyek előadói kiemelkedő relevanciával bírnak a hazai és a nemzetközi kulturális színtérben, művészetük minőségével és annak elismertségével komoly hozzáadott értéket képviselnek a VEB2023 EKF program éves kínálatában, méltóak az UNESCO Zene városa címhez, és hírértékük képes túlmutatni a rendezvény falain.

Benyújtási határidő: 2022. december 20. éjfél.

Keretösszeg: 100 millió forint.

Pályázati információ: Pályázati felhívások | Veszprém-Balaton 2023 (veszprembalaton2023.hu)

Utcaképfejlesztési program és Utcaképfejlesztés újra pályázat

A Veszprém-Balaton 2023 Zrt. az Utcakép Fejlesztési Programmal kíván hozzájárulni azon szolgáltatások és programok beindításához, fejlesztéséhez, amelyek a város méretei és fogyasztói struktúrája miatt nyilvánvaló kockázatot hordoznak, azonban induló támogatást követően középtávon is már fenntarthatóan és eredményesen képesek működni. Figyelem! Két felhívásban, két különböző típusú fejlesztésben pályázhatók az Utcakép Fejlesztési Program forrásai!

Benyújtási határidő: 2022. december 31.

A beérkező pályázatok bírálata folyamatos, keretkimerülés esetén a benyújtást a támogató a meghirdetett határidő előtt lezárhatja.

Keretösszeg összesen a két felhívásban: 345 millió forint.

Pályázati információ: Utcakép Fejlesztési Program és Utcakép Fejlesztés Újra | Veszprém-Balaton 2023 (veszprembalaton2023.hu)

Járásközpontok kiemelt pályázatai

E támogatás célja egyértelműen az, hogy a 2023-as programévben a járásközpontok mindegyike legalább egy olyan, nagy tömegeket megmozgató kulturális rendezvényt szervezzen az EKF program jegyében, amely mind a helyi és régiós lakosság, mind pedig az ide látogató turisták számára valódi EKF élményt nyújthat.

Benyújtási határidő: 2023. január 31. éjfél.

Keretösszeg: 550 millió forint.

Pályázati információ: Pályázati felhívások | Veszprém-Balaton 2023 (veszprembalaton2023.hu)

Idén még várható egy bor- és gasztrokultúra, illetve egy sport tematikájú felhívás.

Veszprém látképe. Fotó: szallas.hu


1 Response

  1. Kedves Tisztelt Veszprémi Kukacoskodó Barátaim! Érdeklődéssel és csodálkozva olvasom a pályázati lehetőségek özöne hírét. Az hiszem ,hogy valahol, valakik fordítva helyezték a nyerget az igavonó gerincére….Félő, hogy fel is pattannak rá! Ezt a képzavart persze fel is illik oldani!
    Jól értem? A Veszprém és a Balaton-felvidék szülöttei, sok évtizede megszállottai, kultúra/művészet csinálói pályázzanak bármivel e hely szellemét alig ismerők felé bármivel? Jól értem, hogy magánszemély nem pályázhat? Jól érzem, hogy nem értem? Még nem késő a paripa sebváltóját és nyergét a normális irányba fordítani!!!! KÉRÉSRE SEGÍTEK ! És tuitri, hogy sokan vagyunk, akik így gondoljuk! Amúgy hajrá EKF! Nem leszek az ellenfeled! Inkább a segítő, helyismerő kritikusod!!!

[fbcomments]