EKF · 2023.06.02.

EKF – Ajándéktárgyak: mik és hol kaphatók?

Veszprém és a Balaton-part lassan fél éve Európa kulturális fővárosa. Megkérdeztük Müller Mihályt, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program sajtófőnökét, milyen ajándéktárgyak között válogathatnak a régióba érkezők.

– Milyen EKF-es ajándéktárgyak kaphatók Veszprémben és a régióban?

– Az eddigi megrendelés alapján több mint húszféle EKF-ajándéktárgy van: bögre, kitűző, könyvjelző, jegyzetfüzet, színesceruza-készlet, kifestő, vászontáska, tornazsák, baseballsapka, nemez válltáska, nemez laptoptartó tok, képeslap, női, gyerek- és férfipóló, pulóver, színezhető pólócsomag, francia kártya, tetkócsomag. Vannak használt molinóból készült termékek is: hátizsák, kosár, tolltartó, pénztárca, övtáska, neszesszer.

– Ki tervezte ezeket a tárgyakat?

– A forgalomba kerülő termékekhez tartozó előkészítési és tervezési munkát a VEB2023 Zrt. marketing és kommunikációs osztálya végezte.

– Mennyit költött ezekre a Veszprém–Balaton 2023 Zrt.?

– Az ajándéktárgyakat közbeszerzési eljárással szereztük be, összesen közel bruttó 36,7 millió forint értékben.

ajándéktárgyak, EKF – Ajándéktárgyak: mik és hol kaphatók?

– Darabszámra mennyi ajándéktárgy készült?

– Csaknem 18 ezer darab. Csak példaképpen: a pólókból (a női, gyerek és férfi változatokból összesen) 2600 darab készült, képeslapból, könyvjelzőből és jegyzetfüzetből 2000-2000 darab. A rendezvényeink molinóit, a fenntarthatóságot is figyelembe véve, újrahasznosítjuk. Ezekből kosár, övtáska, pénztárca és neszesszer készült – terméktől függően 20–70 darab.

– Ezek hol kaphatók?

– A jelenlegi értékesítési pontok: a Kossuth utcai VEB2023 EKF Infopont, KUNSZT, veszprémi Tourinform iroda, Gyárkert merch shop, Dubniczay-palota, Tapolca Kft. – Tapolca Tourinform, Balaton Riviéra – Alsóörs Tourinform, Balatonalmádi Tourinform, Badacsony Tourinform, Zamárdi Tourinform, Csopak Tourinform, Hévízi Turisztikai Nonprofit – Hévíz Tourinform, Sümeg Tourinform, Balatonfüred Tourinform, ISRO Kft. – Kossuth utcai ajándékbolt, Tihany Tourinform. A rendezvényekhez kapcsolódó kitelepüléseken a VEB2023 EKF értékesítő kocsiban keressék a szuveníreket! A tervek szerint június első felében a veszprém Intersportban, a zirci Reguly Múzeumban és a Keszthely Tourinformban is kaphatók lesznek.

– Ha nem lesz elég ajándéktárgy, van-e lehetőség újabbak készítésére?

– Úgy látjuk, hogy az elkészült termékek az év végéig kielégítik a keresletet. Ha mégis kifutnánk a készletekből, akkor közbeszerzési eljárás kiírását követően tudunk újabbakat rendelni.

ajándéktárgyak, EKF – Ajándéktárgyak: mik és hol kaphatók?

[fbcomments]