Közérzet / Kultúra · 2020.06.22.

EKF – A filmpiknik lesz az első saját rendezvény

A Veszprém–Balaton Filmpiknik lesz a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa projekt első saját szervezésű rendezvénye – jelentette be mai sajtótájékoztatóján Navracsics Tibor kormánybiztos.

A szeptember 3-ától 5-éig tartó pikniken a Magyar Mozgókép Szemle díjnyertes alkotásait láthatja a közönség Veszprémben és Balatonfüreden, és itt mutatják meg az önkéntesek is, akiknek a toborzása ma indul, hogy mit tudnak.

Augusztus végén, szeptember elején lesznek azok a rendezvények, amelyek eddig is sikeresek voltak, amelyek már hozzátartoznak egy-egy város, régió arculatához és amelyeknek a támogatói vagyunk – tette hozzá a kormánybiztos.

Augusztus 26-ától 29-éig tart az Utcazene Fesztivál. A délutáni idősávban fiatal, magyar zenekarok lépnek fel az utcazene tehetségkutatóján, este pedig Európa és a világ minden pontjáról érkező utcazenészek. A VeszprémFest ugyan elmarad idén, de a Rozé, Rizling és Jazz Napok augusztus 16-ától 23-áig remek koncertekkel, borokkal és finom falatokkal várják a minőségi zene kedvelőit az Óváros téren. Tavaly még csak Kővágóörs, idén már hét település lesz a helyszíne a Kőfeszt összművészeti fesztiválnak augusztus 27-étől 29-éig. Az Auer Fesztiválon – augusztus 13–16. – csak magyar előadók lépnek fel. A TÁNC Fesztiválja sem marad el: a kortárstánc kedvelőit szeptember 6-ától 10-éig várják a szervezők. A balatonfüredi Salvatore Quasimodo Költőfesztivál időpontja is későbbre került: szeptember 18-ától 20-áig rendezik meg. A korábbi években Egerben és környékén, idéntől Veszprémben rendezik meg a magyar zene- és kreatív ipar egyik nagy seregszemléjét, a Music Hungary Konferenciát. Ezúttal november 9-én és 10-én. A zene világnapja alkalmából október elsején pedig a Lovassyban a hagyományos veszprémi összhangversenyre várják a közönséget. A Művészetek Völgye szervezőivel még folyik az egyeztetés arról, hogy a fesztivált hogyan tudnák beintegrálni az EKF-programok sorába.

Az Európa Kulturális Fővárosa minden programja megtalálható a rendezvénysorozat új honlapján.

 

Hozzászólások

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be először a facebook fiókjába egy másik böngészőlapon!