EKF / Kultúra · 2021.03.13.

EKF 2023 – Sikeres volt a pályázati tájékoztató fórum

Nagy érdeklődés mellett tartotta meg első pályázati tájékoztató fórumát március 10-én a Veszprém-Balaton Zrt. Az online eseményen közel száz érdeklődő vett részt Veszprémből és a Bakony-Balaton régióból.

Mivel a március 18-ra kiírt pályázati fogadóórára már minden hely betelt, március 26-ra újabb alkalmat hirdetnek meg a szervezők, ahol Mihályi Patrícia, a Veszprém-Balaton Zrt. pályázati és forrástermelési koordinátora és Forró Krisztina, vezető projektmenedzser válaszol majd a pályázati felhívással kapcsolatos kérdésekre. Az online konzultáció keretében 16 és 18 óra között, húsz perces egyéni idősávokban tehetik fel kérdéseiket az érdeklődők. A részvétel regisztrációhoz kötött, a fogadóórához való csatlakozás részleteiről ezen a linken tájékozódhatnak.

A március 10-i tájékoztató fórumon közel száz érdeklődő vett részt, Veszprémből és az Európa Kulturális Fővárosa 2023 programsorozathoz csatlakozott Balaton-felvidéki, Balaton-parti és a Bakony-régióban fekvő településekről is sokan éltek a lehetőséggel. A legtöbb kérdés a projektek megvalósításának technikai feltételeivel volt kapcsolatban, de szóba került sok egyéb mellett az akadálymentesség, a fenntarthatóság és a programok esetleges online megvalósítása is. Érkezett kérdés arra vonatkozóan, hogy egy kulturális intézmény benyújthat-e több tevékenységre is pályázatot, mások a pályázat költségvetésére és módosításának lehetőségeire, az eszközbeszerzésre és a kommunikációs kötelezettségekre voltak kíváncsiak. Arra a kérdésre, hogy tervezhető-e bármilyen infrastrukturális beruházás a pályázat keretében, a pályázati koordinátor elmondta: kisebb javításokon kívül infrastrukturális jellegű beruházással nem lehet pályázni.

A fórum végén feltett körkérdésre, hogy miről szeretnének legtöbben hallani, kiderült, hogy a pénzügyi tervezéssel és a pályázat megírásával kapcsolatos kérdések foglalkoztatják leginkább az érdeklődőket – összegezte a tapasztalatokat Mihályi Patrícia.

Fontos tudnivaló, hogy első körben a 2021. október 31-ig megvalósuló projektekkel pályázhatnak azok a szereplők, akik az Európa Kulturális Fővárosa 2023-hoz már csatlakozott településeken tervezik valamilyen kulturális-művészeti program létrehozását. A pályázatok beadása és elbírálása folyamatos, a pályázati rendszer a tavasz folyamán további kategóriákkal bővül.

A legutóbbi információs fórumon elhangzott kérdések és válaszok jegyzéke letöltető itt >>

Hozzászólások

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be először a facebook fiókjába egy másik böngészőlapon!