Aláírás rövid / Életmód · 2016.06.13.

EJHA! – Kutya jó világ tőlünk délebbre

Szerbia-szerte kutyajátszótereket alakítottak ki a nagyobb városokban, állami, illetve önkormányzati támogatással. Újvidéken tavaly három, idén további hét kutyasétáltatót kerítenek el, füvesítenek és parkosítanak, se szeri, se száma a szerb és a horvát főváros kutyakényeztető helyeinek, de a kisebb települések is versengenek a kutyások kegyeiért, az üzletek előtt ebparkolók vannak, a dalmát tengerparton pedig sorra nyílnak a kutyás strandok. Alább képgaléria látható arról, hogyan is csinálják ezt mások.

BELGRAD_kutyaparkolo

A belgrádi óvárosi önkormányzat épülete előtt kutyaparkolót alakítottak ki. A szerb fővárosban tucatnyi füvesített és elkerített kutyasétáltató működik.


KUZTYAPARK

Belgrád parkosított negyedében  – a  Karagyorgye parkban – az ebek is helyet kaptak, a gazdik is levegőzhetnek, miközben társasági életet élnek.

A közép-szerbiai Nis városában a lakosság támogatásával nemrégiben korszerű kutyaparkot épített a város.

Az újvidéki kutyások sem panaszkodhatnak.

Vau_parka_Maksimir_4

Zágrábban kétezer négyzetméteren játszóteret létesítettek a házi kedvenceknek, és a városatyák ígéretet tettek arra, hogy minden kerületben kialakítanak egy-egy kutyás parkot. Multik és a város finanszírozta a kutyaprojektet, a városlakók aktívan segédkeztek a munkában.

kutya, EJHA! – Kutya jó világ tőlünk délebbre

Luxusstrand a splitieknek, de főleg a kutyás turistáknak.

fiumkei kutyastrand

Még egy luxusstrand a kedvenceknek: nemrégiben Rijekán (Fiume) is elkészült a kutyapark.

parking-lengyel

Egy lengyel kutyaparkoló. Kulturáltan is el lehet látni az ebet, míg a gazdi vásárolgat az áruházban.

idekotni

A volt Jugoszlávia területén számos városban (hogy a világot már ne is emlegessük!) gondosan ügyelnek arra, hogy az ebnek legyen kényelmes és nyugalmas helye a várakozás idején. Nem csak az állat kényelméről van szó. A nyugodtan várakozó eb senkit sem zavar, azokat sem, akik egyébként éppen nem kutyabarátok.

Pet-Parking


[fbcomments]