Egyéb · 2021.06.30.

Egyre gazdagodik az Orbán család

Orbán Viktor valószínűleg azt reméli, hogy a szerény körülmények közt élő miniszterelnökről sugallt képpel 2022-ben választást tud nyerni – írja a Nyomtass te is!

Ez a kép azonban foszladozik. Hiába bújik a család és a barátok mögé, ma már mindenki tudja, hogy a vagyon közös, és minden pénz Orbán hatalmából ered.

Az Orbán papa tulajdonában lévő, sokáig elhanyagolt hatvanpusztai majorság területén a 2010-es Fidesz-győzelem óta változó intenzitással zajló építkezés mára mintegy 6700 négyzetméter hasznos alapterületű beruházássá állt össze. Ha olcsó alapanyagokból dolgoznak, akkor is 3-4 milliárd forint költsége lehet az épületeknek, ehhez jön még a belső úthálózat, a földmunkák és a parkosítás.


Orbán Győző, a miniszterelnök édesapja, a terület közvetlen tulajdonosa 2010 óta 10 milliárd forintot vett ki osztalékként a cégeiből. Ha az adózás utáni nyereségét semmi másra nem költötte, akkor lehet annyi pénze, hogy a hatvanpusztai birtokot, Orbán Viktor majdani örökségét felépítse.

A kormányfő apja 2019-ben a Csányi családtól megvásárolta a közeli golfklub területét, az egykori főhercegi birtok másik mintagazdaságát is.

Nehéz tisztán látni, amikor az Orbán család minden eddigi léptéket meghaladó beruházásáról beszélünk. Nemrégiben lépett életbe egy új magyar drónszabályozás. A törvény valósággal megtiltja, hogy oknyomozó szándékkal felvételek készüljenek az országban. Az építési szabályok átírása és az átláthatóság teljes megszüntetése azzal jár, hogy egy műemlékvédelmi területen zajló, többmilliárdos projektről nem lehet hivatalos információkat szerezni. Az építési engedélyhez beadott terveket nem lehet megismerni, és a fővállalkozó is gondosan elrejti kilétét. A kormányhivatal és a műemlékvédelem pedig hallgat, félrenéz.

A Nyomtass te is legfrissebb számának további témái:

– Ezért akarja Orbán, hogy a homoszexualitásról vitatkozzunk
– Egekben az építőanyagárak
– Drágulnak a használt autók is
– Nálunk van a legtöbb vonatbaleset
– Heti koronavírusjárvány-tájékoztató

Nyomtassa, olvassa, terjessze! A nyomtatható aktuális példány innen tölthető le.
Az előválasztási különszám aktualizált változata innen tölthető le.

Fotó: A hvg.hu grafikája Orbán hatvanpusztai birtokáról


[fbcomments]