Szórakozás / Egyéb · 2021.03.22.

Egyéves a Petőfi Színház programja

A társulat tagjai hálásak a közönségnek

A Petőfi Színház egy éve indította el a Maradj otthon, majd mi megyünk! programját, amelynek „eredménye” 160 alkalom, 35 település, több ezer hálás néző.

2020 tavaszán a Veszprémi Petőfi Színház igazgatóhelyettesének, kreatív menedzserének, Kellerné Egresi Zsuzsannának ötlete alapján – az országban elsőként útjára indított – Maradj otthon, majd mi megyünk! eseménysorozat az élő kapcsolatot hivatott tartani a színház nézőivel. A program keretében az intézmény vezetése, művészei és fiatal tehetségei zenés, szórakoztató műsorukkal viszik el Veszprém megye-szerte az élő színházat és annak gyógyító, feltöltő erejét.

A járvány elleni védekezésben a legfontosabb az volt, hogy a lehető legtöbb ember otthon maradjon, de érje pozitív impulzus és ne maradjon színházi élmény nélkül. Feledtetni akarták a gondokat, segíteni, feltölteni a veszprémi, lakótelepeken élő polgárokat, hogy könnyebb legyen elviselniük a küzdelmet a vírus ellen. A program több alkalommal a Kossuth utca szívében található Veszprémi Ifjak Pontja (VIP pavilon) előtt is látható volt, valamint nyitott, elektromos buszban érték el a különöző helyszíneket a fellépők. Anyák napján, gyermeknapon, szilveszterkor sem maradtak színház és ünnepi összeállítás nélkül Veszprém lakói. Januárban élőben ünnepelték a magyar kultúra napját a veszprémi általános iskolásokkal: 10 iskolában 18 alkalommal adták elő kultúra-csokrukat. Februárban nyolc idősotthon lakóit lepték meg.

Petőfi Színház
Gyereknapi fellépés az egyik iskolában

A Petőfi Színház programsorozata egy év alatt 160 alkalmat élt meg, mely során Veszprém, Németbánya, Balatonfűzfő, Balatonalmádi, Sóly, Hajmáskér, Márkó, Csőszpuszta, Tés, Jásd, Szentgál, Bánd, Csetény, Peremarton, Vilonya, Litér, Úrkút, Hárskút, Pénzesgyőr, Bakonynána, Szápár, Herend, Gyulafirátót, Kádárta, Nemesvámos, Nagyvázsony, Pétfürdő, Királyszentistván, Tótvázsony, Hidegkút, Balatonfüred, Várpalota, Dudar, Marcalgergelyi, és Zirc lakóihoz vitték el az élő kapcsolatot, a feltöltő, gyógyító erőt. Az eseménysorozat közreműködői és állandó tagjai: Kellerné Egresi Zsuzsanna, Módri Györgyi művésznő, Keller Márton egyetemista, gyakorlatos színész, Oberfrank Pál igazgató, Kőrösi Csaba, Hirschl Laura színészek, és több alkalommal csatlakozott a csapathoz Pásztor Márk, Horváth Csenge, Soltis Eleonóra, Keller János, Bonyhádi Viktória, Imre Marcell is. Akik nélkül nem jöhetett volna létre az esemény: Nagypál Anita, Csepely-Nagy Johanna, Szalayné Hogyor Andrea, Virág Cintia, Főző Ditta. A műszaki kollégák egy-egy alkalommal 2–3 fővel segítették a színház misszióját. Kondrik István, Németh Ferenc I., Németh Ferenc II., Pásztor Károly, Bodor János, Sági Márton, Simai Dániel, Horváth Gergő, Galgóczi Rózsa varázsoltak hangot és fényt a legfurcsább „színpadokra” is.

A társulat tagjai hálásak mindazoknak, akik ebben az egy évben velük tartottak ablakaikban, erkélyeiken, kertjeikben, vagy éppen – a biztonságos távolságot betartva – parkokban, füves területeken, tornapályákon, úttesten és egyéb különleges helyszíneken, valamint köszönik a rendőrség vigyázó figyelmét, engedélyét, az intézmények, települések közreműködését!

Hozzászólások

hozzászólás