Közérzet · 2023.01.30.

Egy szál virág a pedagógusoknak

Január 31-én lesz az egy évvel ezelőtt lebonyolított figyelmeztető sztrájk évfordulója, illetve ekkor végződik a mostani hétnapos oktatási sztrájk is. Ennek alkalmából hirdette meg erre a napra a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete a szolidaritás napját.

A szolidaritás napjának alkalmából az aHang arra kéri a követőit, hogy válasszanak ki egy számukra fontos oktatási intézményt, legyen az akár a régi iskolájuk, a gyermekeik iskolája, a pedagógiai szakszolgálat vagy akár a számukra legkönnyebben megközelíthető iskola, és kedd reggel, legkésőbb 10 óráig helyezzenek el az épület előtt egy szál virágszálat! Ezzel megüzenve a pedagógusoknak és minden oktatási dolgozónak, hogy nincsenek egyedül, támogatják őket a sztrájkban, megbecsülik a munkájukat.

A szervezet azoknak is lehetőséget nyújt, akik valamiért nem tudnának személyesen elmenni az általuk választott iskolához. Létrehoztak egy térképet, ahol egy virtuális cetlin lehet üzenni a kiválasztott oktatási intézménynek és az iskola dolgozóinak. Az elmúlt napokban már kétszáznál is több üzenetet hagytak virtuálisan az iskolák előtt, például az alábbiakat:


  • Békéscsaba, Erzsébethelyi Általános Iskola: „Békéscsaba és az országunk összes köznevelésügyi intézményében dolgozóknak üzenném, hogy köszönjük a munkátokat, veletek vagyunk. Bízunk benne, hogy összefogással sikerülhet az oktatást ebből a mély gödörből kirántani. Nagyon fontosak vagytok! A gyermekeim nevében is köszönöm a sok törődést!
  • Veszprém, Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Technikum: Hálával és tisztelettel egykori nagyszerű iskolámnak, a Veszprémi Vegyipari Technikumnak, és köszönettel és biztatással az intézmény jelenlegi Igazgatójának és tanárainak, minden dolgozójának! Nagyszerű, hogy az idő múlása és a körülmények változása ellenére megtartották az iskola éltető szellemét: nem szakbarbárokat, hanem nagyszerű embereket nevelnek, alapos szaktudással is felvértezve!

Az aHang hisz abban, hogy azonnali változásokra és hosszú távú, széles körű egyetértésen alapuló tervekre van szükség a közoktatásban, ezért a továbbiakban is segíteni fogja a pedagógusok és a diákok küzdelmét – írják.

Illusztráció: freepik.com


[fbcomments]