Közérzet · 2016.07.01.

EGÉSZSÉGÜGY – Hit és küzdeni akarás

A 198 éve született Semmelweis Ignác életútja és munkássága három plusz egy fontos üzenetet közvetít a jelen gyógyítóinak – mondta tegnap Rácz Jenő, a megyei Csolnoky Ferenc kórház nyugdíjba vonuló főigazgató főorvosa az intézmény hagyományos Semmelweis-napi ünnepségén.

Az első, hogy nincs lehetetlen feladat és nincsenek megoldhatatlan problémák. A második, hogy ha bármilyen problémával kerülünk szembe, vizsgáljuk meg, nem vagyunk-e annak mi magunk is részesei vagy akár okozói. A harmadik, hogy ne nyugodjunk, amíg meg nem találjuk a jó, eredményre vezető megoldásokat. A plusz egy pedig a mindehhez szükséges hit és küzdeni akarás.


Dr. Rácz Jenő megköszönte, hogy már félig-meddig nyugdíjasként felkérést kapott az ünnepségen való felszólalásra, mint mondta, ez a régi és az új vezetés közötti kontinuitást jelképezi.

A hallgatóság

A hallgatóság

A kórház nyugdíjasklubja kamarakórusának rövid műsorát követően Simonné dr. Kalmár Katalin főorvos a véralvadás témakörében tartott ünnepi tudományos előadást. A program szakmai kinevezések, igazgatói dicséretek és szakmai elismerések átadásával folytatódott és dr. Rácz Jenő főigazgató búcsúztatásával ért véget. Zárásként átadták a kórház D épületének földszintjén újonnan  kialakított gyermekvárót.

[stextbox id=”grey”]

Kinevezések, kitüntetések

Másodfőorvosi kinevezést kapott dr. Szita István, a Belgyógyászati Centrum I. sz. belgyógyászati osztályának adjunktusa.

Adjunktusi kinevezést kapott dr. Dömötör András, Belgyógyászati Centrum I. sz. belgyógyászati osztály, dr. Herczogh Gábor, központi aneszteziológiai és intenzív terápiás osztály, dr. Horváth Milán Márk, Képalkotó Diagnosztikai Centrum, dr. Földy József Kálmán, dr. Kovács Tibor és dr. Szoboszlai András, traumatológiai, ortopédiai és szájsebészeti mátrix osztály.

Igazgatói dicséretben részesült dr. Módi Judit Kinga szakorvos, Józsáné dr. Virág Márta szakorvos, Pacher Károly csoportvezető, Kránitz Ferenc vízvezeték-szerelő, Szépvölgyi Réka Katherine titkárnő, Ádám Gyöngyi fogászati szakasszisztens, Dávidné Molnár Henriett ápoló, Fornvaldné Simon Éva szakasszisztens, Garai-Steierlein Julianna szakasszisztens, Látos Melinda szakápoló, Léberné Stáhl Katalin centrumvezető főnővér, Komendáné Óvári Anita osztályvezető főnővér, Köröczné Beck Viktória ápoló, Kovács Márta ápoló, Szabó József betegszállító.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara idei Semmelweis-díját Balla Andrea gyógytornász vehette át.

Az év szakdolgozója díjat orvosi kategóriában dr. Borza Erzsébetnek és dr. Mácsai Emíliának, okleveles szakdolgozói kategóriában Balogh Dórának, Szlanyinka Istvánnénak és Lukacsics Adriánnak, szakdolgozói kategóriában Márton Enikő Krisztinának és Mics Mariannának, gazdasági-műszaki kategóriában pedig Csigó-Lőrik Ivettnek ítélték.

[/stextbox]


[fbcomments]