Közérzet · 2017.12.20.

EGÉSZSÉGÜGY – Győrben sztrájkra készülnek

A kormány nem támogatta, hogy egyhavi pluszjuttatást kapjanak még decemberben az egészségügyiek, köztük a műszaki és gazdasági területeken dolgozók. Az utóbbiak azért is nagyon várták ezt a pénzt, mert ők kimaradtak az egészségügyet érintő valamennyi béremelésből. Információink szerint Győrben emiatt sztrájkra készülnek az érintettek.

A Népszavának nyilatkozók azért sem értik, hogy mi történt, mert még a kormánypárti média, a Magyar Idők is arról írt a múlt héten, hogy a december 13-i kormányülésre készült előterjesztés szerint az ápolók, az orvosok és az asszisztensek két-, három- vagy négyheti alapbérüknek megfelelő összeget kaphatnak még karácsony előtt.

Nem mondhatunk le, és nem is fogunk lemondani a 2017. év korrekciójáról és ennek a bértáblákban való keresztülvezetéséről, mert a több évtizede a legnehezebb feladatokat ellátó kollégák mindaddig becsapva érzik magukat, csak rövid ideig örülhettek az igazságos bértáblának.” – nyilatkoztak a 168ora.hu-nak a hivatalos sztrájktárgyaló érdekképviseletek.

Hozzászólások

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be először a facebook fiókjába egy másik böngészőlapon!