Sport · 2021.06.16.

EB – Félmosoly a halálcsoportban

Ez egy félmosolyt ért az elit kvartettben. Viszont akár hangos nevetéssé, igazi örömünneppé is válhatott volna, hiszen nyolcvannégy percig még 0–0 volt az eredmény.

Azt a négyest, amelyben Magyarországon kívül a legutóbbi Európa-bajnok Portugália, a világbajnok Franciaország és a szinte mindig ezeknek a világversenyeknek a legjobb négy közé jutó válogatottja, a német is a tagja, méltán nevezik halálcsoportnak.

– Csak nem miattunk – jegyezte meg fanyar humorral Marco Rossi, a magyarok olasz szövetségi kapitánya.


Ő nemzeti együttesével tizenegy veretlenül megvívott összecsapás után várta a Pepével és Cristiano Ronaldóval pályára lépő és további, szintén extraklasszisokat felvonultató portugálok elleni Eb-mérkőzést.

Történelmi léptékű volt ez a találkozó, hiszen Magyarország még sohasem rendezhetett ilyen labdarúgó-mérkőzést. Ráadásul a kontinensen egyedüliként telt házas találkozót vállalt Budapest, hiszen a nagy esemény kezdetére hazánkban éppen véget ért a Covid-járvány harmadik hulláma. Így hatvanezer oltott, védettségi kártyával, karszalaggal rendelkező szurkoló ülhetett a lelátókra. Ráadásul maszk nélkül. Milyen fantasztikus élmény ez! Így drukkolni több tízezer emberrel együtt. Miközben honfitársaink többsége kötelezően maszkot viselve jár üzletbe, vagy utazik tömegközlekedési eszközökön…

De ne legyünk ünneprontók! Mert a magyarokért szorítók döntő többsége nagyon elégedett volt a mieink teljesítményével. Úgy vélték, hogy a fiúk küzdöttek, hajtottak, akartak, és így ki lehet kapni 3–0-ra a címvédőtől.

Ez egy félmosolyt ért az elit kvartettben. Viszont akár hangos nevetéssé, igazi örömünneppé is válhatott volna, hiszen nyolcvannégy percig még 0–0 volt az eredmény. A gyorsabb, dinamikusabb, technikásabb, erősebb ellenfél ugyanis egy szerencsés góllal vezetést szerzett, majd kihasználva a döbbenetet, de leginkább az előbb felsorolt erényeit, megérdemelten nyert. Mert a futballban csak ritkán történnek csodák. Ne feledjük: papírforma eredmény született, csak az utolsó tíz percbe sűrítve. Hiszen ez a halálcsoport. De mint tudjuk, nem miattunk…

D. T.

Fotó: m4 Sport


[fbcomments]