Közérzet / Egyéb · 2022.09.14.

Dr. Töreki-Vörös Ibolya szerint minden rendben van

Szerkesztőségünkbe megérkezett dr. Töreki-Vörös Ibolya megyei irányító intézményvezető főigazgató rövid válasza azon kérdéseinkre, amelyeket a városban terjedő szóbeszéd alapján fogalmaztunk meg.

Értesüléseink szerint ugyanis a munkaerőhiány olyan válságos helyzetet idézett elő a veszprémi kórházban, ami miatt szeptember 15-től valószínűleg nem lesz ügyelet a szülészet-nőgyógyászati osztályon. Az osztály vezető főorvosa lemondott a vezetői megbízatásáról. Úgy tudjuk, hogy korábban több orvos és rezidens is elhagyta az osztályt és a szakdolgozói létszám sem elegendő a biztonságos betegellátáshoz.

Dr. Töreki-Vörös Ibolya megyei irányító intézményvezető főigazgatótól ma a következő választ kaptuk:


​„Tisztelt Szerkesztő Asszony!
Kérdésére tájékoztatom arról, hogy minden feltétel adott a Veszprém megyében élő lakosok szülészeti és nőgyógyászati biztonságos ellátásához.
Üdvözlettel,

Dr. Töreki-Vörös Ibolya
megyei irányító intézményvezető főigazgató”

A fenti néhány sor a „nem is erősít meg, de nem is cáfol” tipikus esete. Nem derül ki, hogy igaz-e a szóbeszéd. És az sem, hogy a szülészet-nőgyógyászati esetek biztonságos ellátásának feltételei Veszprémben vagy a megye, esetleg a térség más kórházaiban rendelkezésre állnak-e holnaptól.

Fotó: 24.hu


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

[fbcomments]