Közérzet · 2018.03.22.

DÓZSAVÁROS – Megújultak a rendelők és a gyógyszertár

Az önkormányzat és a Csillag Patikák összefogásával megújult a Dózsa téren a házi gyermekorvosi, a háziorvosi rendelő, duplájára bővült a gyógyszertár, az épület második szintjén pedig megépült a Csillag Patikák logisztikai központja és hét szolgálati lakás.

Az ünnepélyes átadáson Brányi Mária alpolgármester elmondta, hogy az épület önkormányzati részének felújítása költséghatékony volt, mert amit lehetett, megtartottak. Így 75 millió forintba került, amit a város költségvetéséből fizettek ki. Az alpolgármester köszönetet mondott a kivitelezőnek, a Kuti és fiai Kft.-nek, valamint a Csillag Patikáknak.


Falakat bontottak, helyeztek át, kicserélték a nyílászárókat. A villamos hálózat és az épületgépészeti rendszerek felújítása mellett a felnőtt háziorvosi rendelőkben komplex akadálymentesítés történt. A rendelőkben fektetőket és öltözőket alakítottak ki. A gyermekorvosok és a védőnők számára is új öltözőt, vizesblokkokat alakítottak ki, a váróteremben pedig e babakocsi-tárolót.

Dr. Szigeti József, a Csillag Patikák képviselője szerint az hetvenes évek elején épült rendelő és gyógyszertár felújítva méltó a városrész központjához. Ő is kiemelte, hogy az önkormányzat korrekt és jó partner volt. A Csillag Patikák 465 millió forintot költött a felújításra és a ráépítésre.


[fbcomments]