Covid / Sport · 2022.01.14.

Đoković-ügy: Újabb kiutasítás, ez már szégyen!

A Đoković-ügy újabb fejleménye: megint elvették a világ legjobb teniszezőjének ausztráliai belépési engedélyét, az illetékes miniszter magyarázata szerint ausztrál közérdekből, a járvány miatti fokozott határvédelem rendelkezései szerint.

Novak Đoković ügyvédei megvétózták Alex Hawke ausztrál bevándorlásügyi miniszter legújabb döntését is. Azonban ez már tényleg sok talán még magának Đokovićnak is, sőt azt mondanám, hogy szégyen. Mert ez a döntés arról szól, hogy nem helytállóak a világ legjobb játékosának bizonyítékai a bevándorlásügyi miniszter szerint. Mint emlékeznek rá, két kérdésben merült fel gyanú, hogy a kérvényező hazudik.

Mi az igazság?

Az egyik: hogyan produkálhatott egy napon belül negatív gyorstesztet és pozitív antigéntesztet a szerb teniszező? Mert a fellelhető orvosi papírok szerint december 16-án ez történt. Đoković magyarázata szerint, mivel a környezetében többen megbetegedtek, csináltatott egy PCR-tesztet december 16-án, de ugyanakkor egy ellenanyagtesztet is. Az utóbbi lett pozitív, de erről csak napok múltán szerzett tudomást, amikor már túl volt egy belgrádi rendezvényen, ahol díjakat adott át, fiatal teniszezőkkel fényképezkedett. Tehát, ha tényleg covidos volt, mint ahogyan a beutazási kérelmében állítja, akkor felelőtlenül járt el. Ha meg nem volt covidos, akkor miről beszélünk? Miről szól ez az egész Đoković-ügy?

A második ellentmondás

A másik ellentmondás az ausztráliai beutazási kérelmében, hogy a kérdésre, utazik-e valahová a következő 14 napban, azt válaszolta, hogy nem. Miközben dehogynem, hiszen ezek után Belgrád utcáin teniszezett az év végi rendezvények során, illetve szilveszterre a spanyolországi Marbellába repült a feleségével, és onnan folytatta az útját Ausztráliába. Đoković ezt a hazugságnak minősülő válaszát azzal magyarázta, hogy egy alkalmazottja töltötte ki helyette, aki tévedett. De hát tévedni emberi dolog. Kivéve Đokovićot.

Akár ki is utasíthatják?

Alex Hawke ausztrál bevándorlásügyi miniszter az ausztrál közérdekkel, a járvány miatti fokozott határvédelemmel magyarázta döntését, a Đoković-ügy tovább bonyolódását. Hangsúlyozta, alaposan áttanulmányozta az esetet az ausztrál belügy és a határrendőrség Đoković dokumentumai alapján, mielőtt döntött volna. Đokovićot ezek után akár azonnal kiutasíthatják az országból akár 3 évre is, amennyiben nem járnak sikerrel az ügyvédei, akik megvétózták a miniszter döntését.

A világ legjobb teniszezője mindeközben próbál edzeni, kisorsolták már a meccseit, kivel játszana az Australian Open Grand Slam tornáján, ha engednék. Még ebből is lesz kavarodás.

Szombaton várható a szerb játékos újabb meghallgatása. Visszakerül az ügy Anthony Kelly bíró elé, aki egyszer már Đoković javára döntött és érvényesnek nyilvánította a határrendőrség által érvénytelenített belépési engedélyét?

Novak Đoković, a világ legjobb teniszezője. Fotó: skysports


1 Response

  1. 2022.01.16.

    […] itt és itt írtunk az […]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások

A hozzászóláshoz jelentkezzen be Facebook-fiókjába!