Életmód / Egyéb · 2023.05.14.

DIVATTRENDEK 2023: Visszatértek a 80-as évek

Látom, hogy ebben a szezonban visszatértek a 80-as évek, a fiatalkorom. Sajnos, még mindig nem áll jól a francia típusú, derékban ráncolt nadrág, pedig annyira tetszik. A férfizakó, az oversize ing, az igen. Divattrendek 2023.

divattrendek 2023, DIVATTRENDEK 2023: Visszatértek a 80-as évek
A fehér ing ebben a szezonban is a stílusos divatkombinációk része.  Viseljük túlméretezett öltönyhöz vagy miniszoknyával, esetleg kerékpáros nadrággal és teniszcipővel (Fotó: gloria.hr)

Mennyire etikus lennék és környezetvédő, ha most elő tudnám kapni a ruhás zsákból a 40 évvel ezelőtti sárga vászonblézeremet, a mintás kínai fekete selyemszoknyámat! De nem tettem el. Így hát beszerzési megoldásként marad a turkáló és az etikus divatházak akciói. Nem nehéz összeválogatni a 2023. évi divattrendek szerint a ruhatárat, mert továbbra is nagyjából minden viselhető, ami jól áll, nyugodtan beépíthetők a személyiségjegyek.

A klasszikusok közül a fehér ing például marad, csak a kelleténél mondjuk eggyel nagyobb méretben menő. Az örök farmer sem ment ki a divatból, csak immár magas derekú, akár több színből összeállított és trapéz. A mai fiatalok is szeretni fogják a nagyzsebes farmernadrágokat. A divatszínek idén a citromsárga, az orgonalila, a púderkék és a fémes ezüstszürke. Minél fényesebb vagy átlátszóbb, annál jobb. A cipők, beleértve a sportcipőket is, nőiesek, kecsesebbek, nem lánctalpasok. A cicanadrág, azaz a leggings is elfelejthető. Az idei tavaszi-nyári divat optimizmust, kényelmet és stílusos kiegészítőket hoz – írja a gloria.hr, London, Párizs és Milánó utcáiról tudósítva.


divattrendek 2023, DIVATTRENDEK 2023: Visszatértek a 80-as évek
Zágrábi divat. Minél személyesebb, annál menőbb (Fotó: gloria.hr)

Rövid derekú póló és kabát? Hogyne! Sőt, corset (fűzős) felső és zakó! Ez 2023 divattrendje. Az influenszerek ruhatárában is gyakran ötvöződnek a hétköznapi sportos és a business look darabok. Meglepő kombinációk lehetségesek. Kapucnis póló zakóval a mindennapi társasági élethez és a munkába járáshoz is választható. Corset mini- vagy midiszoknyával nagyon laza.

divattrendek 2023, DIVATTRENDEK 2023: Visszatértek a 80-as évek
A szezon slágere a corset a kabát alatt (Fotó: gloria.hr)

Összefoglalva, ha divatosan szeretnél kinézni ezen a tavaszon, ne feledkezz meg a rétegzésről. Válassz egy elegáns inget, kombináld magas derekú nadrággal és egészítsd ki egy túlméretezett kabáttal. Az egyszerű ruha nagyon jól feldobható divatos kiegészítőkkel – kalappal, táskával, napszemüveggel. Esetleg férfinyakkendővel, ami újra része lehet a női ruhatárnak is.

Vezető képünkön az idei divatszínek: citromsárga, orgonalila, púderkék és a fémes ezüstszürke. Minél fényesebb vagy átlátszóbb, annál jobb (Fotó: lepotaizdravlje.sr)


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

[fbcomments]