EKF · 2022.10.21.

DIMITROV – Zenei központ lesz belőle

Olvasónk az egykori Dimitrov évek óta üresen álló épülete mellett elsétálva sürgölődésre, pakolásra lett figyelmes. Megkérdeztük Müller Mihályt, a VEB2023 sajtófőnökét, mi készül az egykori művelődési házban.

– Veszprém a zene városa, és, talán szerencsére, soha nem elég a zenével foglalkozók számára a hely, a próbaterem – válaszolta Müller Mihály. – Ezen próbálunk változtatni azzal, hogy a Dimitrov első és második emeletén szintenként több mint tíz helyiséget újítunk fel, amelyek részben próbatermek, részint pedig képzőművészek számára műtermek lehetnek majd. A felújított épületrész a Hangár Könnyűzenei Központ részeként fog működni.

Arra a felvetésünkre, hogy a város polgármestere éppen egy minapi közleményében hívta fel a lakosság figyelmét az energiatakarékosság fontosságára, a Dimitrov pedig egy energiazabáló épület, a sajtófőnök így reagált:


– Jogos a kérdés, de már a tervezés szakaszában gondoltunk erre. A felújított helyiségek hangszigetelése egyben a hőszigetelésen is segít, és a próbatermek külön-külön lesznek fűthetők korszerű energiatakarékos hűtő-fűtő berendezésekkel.

A teljes beruházás a tervek szerint a tél végére készül el. A Hangár Könnyűzenei Központ termei viszont már november elejétől újra fogadhatják a program résztvevőit. A felújítás végeztével a körülbelül két tucat termet nem csak a képzőművészek és a komolyzenével foglalkozó együttesek, csoportok használhatják majd. A legkülönbözőbb zenei műfajok képviselői tarthatják ott a próbáikat.

A képen a Dimitrov. Fotó: Veszprém Kukac


[fbcomments]