Közérzet · 2017.02.13.

DIGITÁLIS – Elindult a Euronics felzárkóztatási programja

Rendhagyó számítástechnikai órák keretében a Euronics munkatársai a veszprémi Cholnoky Jenő Általános Iskolába látogattak, hogy felhívják a gyerekek figyelmét a biztonságos internethasználatra és megismertessék őket az új technológiák nyújtotta lehetőségekkel. A digitális felzárkóztatás program interaktív óráin az osztályoknak lehetősége nyílt a jövőbe is kirándulni, továbbá a műszaki áruházlánc tabletjeinek segítségével izgalmas tartalmakat is gyártottak.

Napjainkban a gyerekek szinte már mobiltelefonnal a kezükben születnek, éppen ezért egyre égetőbb kérdés az internetbiztonság. Programunk keretében elsősorban ennek fontosságára szeretnénk felhívni a diákok figyelmét – mondta Fajcsi Róbert, a Euronics Műszaki Áruházlánc kereskedelmi ügyvezető igazgatója. – Az interaktív órákon a fiatalok az adatbiztonsággal, a virtuális valóssággal, valamint a hírek hitelességével és a már hétköznapokban is használt új technológiákkal kapcsolatos elméleti alapok elsajátítása után a Euronics táblagépeinek segítségével a gyakorlatban is kipróbálhatták magukat: közösen készítettek videót jövőbeni foglalkozásukról Hol látom magam 10 év múlva? címmel.


A Euronics által életre hívott programban a veszprémi általános iskola három felső tagozatos osztálya vett részt. A diákok az előadás végén a tanultak mellett hasznos ajándékokkal is gazdagodtak. A program a tervek szerint folytatódik, és az ország több városában is lesznek majd rendhagyó informatika órák.


[fbcomments]