Vallás · 2023.03.02.

Dicsőítő koncert Grammy-díjas előadóval

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat kiemelt projektjeként április 15-én a Veszprém Arénában láthatja a közönség az Ez az a nap! 2023 című dicsőítő koncertet. Az eseményen a világszerte ismert, három Grammy-díjas Michael W. Smith mellett színpadra lép Oláh Gergő, az Új Forrás és a Hanna Projekt.

László Viktor, az Ez az a nap Alapítvány alapítója és vezetője elmondta, hogy ennek az évnek a „hit” a központi mottója, és hogy ez nem csak a templomokban létezik, hanem megnyilvánul az életben is.


dicsőítő koncert, Dicsőítő koncert Grammy-díjas előadóval
Hegedűs Barbara és László Viktor

– 22 éves építkezés van mögöttünk, hogy itthon is bevezessük a keresztény könnyűzenét, ami például az USA-ban nagyon népszerű, s mostanra megelőzi a countryt és a dzsesszt is – mondta az arénában megtartott sajtótájékoztatón. – Tavaly a Puskás Arénában negyvenkétezren voltak a dicsőítő koncertünkön, és most jövünk Veszprémbe, Európa kulturális fővárosába. Nem a keresztény egyházak, gyülekezetek különbözőségeire figyelünk, hanem arra, ami összeköt, ez pedig egy személy: Jézus Krisztus. A keresztény könnyűzene mára bekerült a köztudatba, vidámságot, örömet közvetít, és ezt szeretnénk Veszprémben is megjeleníteni.

dicsőítő koncert, Dicsőítő koncert Grammy-díjas előadóval
Oláh Gergő

Kanizsai Dóra, a VEB 2023 Zrt. Munkatársa elmondta, hogy Veszprémnek és a régiónak gazdag a történelme, a kulturális öröksége. Ennek része a keresztény könnyűzene is.

– A mostani viharos időkben a keresztény értékek közül kiemelt jelentősége van a békességnek – vette át a szót Hegedűs Barbara alpolgármester. – A szeretet békessége jellemezze ezt a várost, és a kultúra is hozzájárulhat ehhez.

– Számomra a zene mindig egy csoda volt – vallotta be Oláh Gergő. – Ez lélekből jön, és elmegy a másik ember lelkéig. Nehéz időket élünk, és ez a zene híd lehet, amely a reményt viszi át. Ennek a zenének Jézus Krisztus van a közepében, és sorsfordító hatása is lehet.

A vezető képen a három Grammy-díjas Michael W. Smith


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

[fbcomments]