Sport · 2017.05.03.

DIÁKOLIMPIA – Kiválóan szerepeltek a veszprémiek a döntőben

A hétvégén rendezték meg a 2016/2017. tanévi Torna Diákolimpia® B-kategóriás országos döntőt, amelynek a budapesti Tornacsarnok adott otthont. A versenyen a Hriszto Botev Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola és a Vetési Albert Gimnázium diákjai is kiválóan szerepeltek. A Diákolimpia® a legrangosabb iskolai sportverseny hazánkban, mely idén ünnepli 30 éves jubileumát.

Az I.–IV. korcsoportban lány- és fiúversenyek, a V–VI. korcsoportban lány és fiú kezdő és haladó versenyek zajlottak. A leányversenyeket talaj, ugrás, gerenda, felemás korlát szereken rendezték, a fiúk pedig ugrásban, talajon, gyűrűn, kapáslovon, nyújtón és korláton mérték össze tudásukat, mindkét nem korosztálytól függően más szereken.


A veszprémi Hriszto Botev Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola csapatai a lányok II. és III-–V. korcsoportos versenyeiben egyaránt a 2. helyen végeztek. A Vetési Albert Gimnázium tanulóinak sincs okuk panaszra: a fiúk V–VI. korcsoportos haladó csapatversenyében 2. helyezést ért el a csapatuk, míg Vincze Dávid a korcsoport egyéni haladó versenyében szintén 2. lett.

A két nap során 720 gyerek, vagyis 120 csapat versenyzett. A torna Diákolimpián összesen 2200 gyermek indult el ebben a tanévben. A szombati megnyitó ünnepségen részt vett Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke is.


[fbcomments]