Közérzet · 2023.05.15.

DIÁKFRONT – Facebook helyett riadólánc?

A netes portálok ingyen reklámozzák az Egységes Diákfront május 19-i eseményét. Törölték a diáktüntetést az egyik közösségi oldalról, aminek híre körbefutotta a netet – ezzel többszörös elérést biztosítva az ifjak tiltakozásának.

Jót tettek a diáklázadás résztvevőivel azok, akik eltüntették a közösségi oldalról az eseményt, mert hatalmas nyilvánossághoz juttatták a május 19-i tüntetést. Az Egységes Diákfront képviselői szerint felhívásukra 16 ezer visszajelzés érkezett, amikor valaki vagy valakik eltüntették a kiírást. Az adatokat előbányászva azt látták, hogy az oldal Google tárolt változatában szerda hajnalban már ezer megosztás volt.

„A május 19-én 16.30-ra meghirdetett tüntetésünk Facebook eseményét gyűlöletbeszédre hivatkozva törölte a Meta/Facebook” – állítják az ifjak. Úgy vélik, „a Megafon és a kormány annyira fél tőlünk, hogy az eseményünkre ráküldték a trollhadseregüket. Nem gondoltuk, hogy odáig jutnak majd, hogy egy eseményt megpróbáljanak eltüntetni”. A kormányoldal persze tagadja, és a Facebookra mutogat.


A diákok nem hátrálnak, a diákfront újra meghirdette a tiltakozást május 19-én fél ötre. Biztonsági okokból a helyszínt egyelőre nem írták ki. Az utolsó percben majd kiteszik, illetve nagyszüleik romantikus riadóláncát akarják bevetni. Anno értesítési sorban mindenki a hozzá legközelebb lakónak szólt a találkozás idejéről és helyéről. A riadóláncot nem az úttörők találták ki, ők a cserkészektől vették át, akik viszont némi módosítással újították fel a természeti népek jó bevált módszerét.

Milyen szerencse, hogy az internet és a robotok korszakában vissza lehet nyúlni az ősi technikákhoz!

Fotó: Szajki Bálint/24.hu


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

[fbcomments]