Közérzet · 2019.10.08.

DEMONSTRÁCIÓ – A Házgyári út elesett, ők kitartanak

Hiába hirdettek ma reggelre sajtótájékoztatót a királyszentistváni hulladékkezelő bezárásáért tüntető civilek, a veszprémiek tájékoztatására leginkább hivatott médiumok távol maradtak. Pedig tapinthatóan nő a városban a feszültség, a Házgyári út elesett.

Hétfő óta három helyszínen lassítják a forgalmat félpályás útlezárással, ezek közül a legnagyobb káosz az LB-Knauf előtti szakaszt jellemzi. A menekülőutat kereső autósok miatt ma reggelre a Pápai út is beállt. A tizenharmadik napja tüntető civilek rengeteg buzdító üzenetet kapnak, sok veszprémi is egyetért velük, de a közösségi oldalakon már komoly fenyegetések is olvashatók.


Soós Gábor, a megmozdulás egyik szervezője a sajtótájékoztatón elmondta: nem hátrálnak meg, sőt! További helyszínekre is bejelentést tettek a rendőrségen, holnap délelőtt fog kiderülni, hogy tudomásul veszik-e. Amennyiben igen, még tovább fog nőni a feszültség.

Újra meg újra elismétlik, hogy semmiféle politikai hátsó szándékuk nincs, egyetlen céljuk az életüket megkeserítő és a környezetet veszélyeztető telep bezáratása és a terület rekultivációja. Amint erről döntés születik és az illetékesek megkezdik az ezzel kapcsolatos munkát, levonulnak az utakról.

Nem csak bennük, a tudósítóban is felmerül a kérdés, hogy Porga Gyula polgármester és Ovádi Péter, a város országgyűlési képviselője, mint a veszprémiek bizalmát élvező közszolgák, vajon miért nem jelentek még meg soha a tüntetésen, hogy felajánlják közreműködésüket a városlakók és a demonstrálók konfliktusának csitításában. A felháborodás híre nyilván eljut hozzájuk is, talán nem túlzás azt gondolni, hogy dolguk lenne vele.


[fbcomments]