Sport · 2015.11.17.

CYCLOCROSS – Rekordlétszám a versenyen

Hatalmas érdeklődés mellett zajlott a negyedik LOcarGO Pepperl+Fuchs Veszprém Cross kerékpárverseny, amely a SuperCross és a Cyclocross Magyar Kupa második futama volt.

A nemzetközi rendezvénynek első ízben otthont adó veszprémi Gulya-domb a szervezők előzetes ígéreteinek megfelelően gyors, technikás és erőt igénylő pályákkal tarkított, izgalmas terep volt. A kijelölt nyomvonalat kimondottan a magyar crossmezőnynek tervezték, amely szinte végig pihenő nélküli, maximális erőbedobást igényelt, pár technikásabb szakasszal, homokággyal, felfutással, amelyek még az abszolút kezdőket vagy a hobbiból versenyzőket sem riaszthatták el. A pályán mindenki megtalálhatta a saját tempóját.


A szombati napon a létszámot tekintve még szolidan zajlottak a küzdelmek, az újdonságnak számító csapatversenyben nyolc együttes vett részt, a kilenckörös versenyt a román különítmény közel hatperces előnnyel nyerte meg.

A második napon a mostohább időjárás sem szegte kedvét a versenyzőknek, rekordszámú résztvevővel zajlottak a futamok. Vasárnap is folytatódott a szombati román dominancia, az U19 és a Master 1 kategóriákban keleti szomszédaink jutottak a dobogó felső fokára.

Egyéniben a 3050 méteres pálya egy körének megtételéhez alig több mint 6 percre volt szüksége a győztes Búr Zsoltnak, aki hatalmas fölénnyel utasított mindenkit maga mögé, ő volt az egyetlen, aki gyakorlatilag hiba nélkül futotta köreit.

A győztes Búr Zsolt. Fotó: bikemag.hu

A győztes Búr Zsolt. Fotó: bikemag.hu

– Az idei szezonban főleg külföldi versenyeket terveztem, a veszprémire csak azért jöttem el, mert tudtam, hogy jó a szervezés és egy kivétellel jelen volt a hazai mezőny krémje. A pálya lendületes, ritmusos és kifejezetten gyors volt, nekem óránkénti 28 feletti lett az átlagom – nyilatkozta Búr Zsolt a futamot követően.

A versenyen SuperCross Mini utánpótlás kategóriában 31 kisgyerek indult az U11 és U13-as kategóriákban, a szervezőknek fontos volt a kategória elindítása, hiszen az utánpótlás elengedhetetlen a szakág fejlődése szempontjából.

– Idén több újítást is hoztunk a versenybe, mint például a csapatversenyt és a szakmai beszélgetést, amit láthatóan örömmel fogadtak a résztvevők, és egy helyett kétnaposra fejlesztettük a rendezvényt. Rengeteg munkánk van benne, de megérte, a visszajelzések jók, a versenyzők elégedettek – értékelte a rendezvényt Tóth András, a verseny főszervezője.


[fbcomments]